Πώς να φτιάξεις κοτόπουλο με σάλτσα μπαχαρικών (Ινδικό Butter Chicken)
Ο Γιώργος Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine μάς ταξιδεύει στην Ινδία με τη συνταγή του
Υλικά
Για το κοτόπουλο
- 6 μπουτάκια κοτόπουλο
- 1 λεμόνι (τον χυμό του)
- 1 κουταλάκι σκόρδο (ψιλοκομμένο )
- 1 κουταλιά Garam Masala
- λίγο αλάτι
Για τη σάλτσα
- ½ φλιτζάνι ηλιέλαιο
- 1 κουταλάκι σκόρδο (ψιλοκομμένο)
- 2 κουταλάκια Garam Masala
- 2 κουταλιές πάπρικα (γλυκιά)
- ½ κουταλάκι κανέλα (σκόνη)
- ½ κουταλάκι γαρύφαλλο (σκόνη)
- αλάτι & ππέρι
- 1 φλιτζάνι ντομάτα (κονσέρβα, τριμμένη )
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1 λεμόνι (τον χυμό του)
- 3 κουταλιές βούτυρο αγελαδινό
ΔΙΑΒΑΣΕ: Ο Γιώργος Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine φτιάχνει πάβλοβα με φράουλες
Eκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύεις όλα τα υλικά για το κοτόπουλο και το αφήνεις στο ψυγείο, σκεπασμένο με μεμβράνη, για 30 λεπτά.
- Μετά, σε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνεις το ηλιέλαιο για να ζεσταθεί. Προσθέτεις το σκόρδο και το αφήνεις για ένα λεπτό.
- Στη συνέχεια, προσθέτεις το garam masala, την πάπρικα, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Προσθέτεις τη ντομάτα και την κρέμα γάλακτος. Αφήνεις για 3-4 λεπτά στη φωτιά, ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
- Ακολούθως, προσθέτεις το κοτόπουλο και το αφήνεις να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά, με κλειστό καπάκι, για περίπου 30 λεπτά.
- Τέλος, προσθέτεις το λεμόνι και το βούτυρο. Ανακατεύεις καλά και σερβίρεις.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Ερωτοκρίτου ΕΔΩ