Πώς να φτιάξεις λουκουμάδες με ανθόμελο, κανέλα και σουσάμι
Επιβάλλεται να τηρήσεις σήμερα το έθιμο
Υλικά για 4 άτομα (20 λουκουμάδες)
- 200 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
- 1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κ.σ. ξίδι
- 1 λίτρο ηλιέλαιο για τηγάνισμα
- 5 κ.σ. ελληνικό ανθόμελο
- Για γαρνίρισμα
- κανέλα
- σουσάμι λευκό
Πώς να φτιάξεις λουκουμάδες με 3 μόλις υλικά
Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη ρίχνεις το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη μαγιά.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό και ανακατεύεις συνεχώς με το σύρμα, με κυκλικές κινήσεις.
- Ρίχνεις το ξίδι και συνεχίζεις να ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Σκεπάζεις τη λεκάνη με καθαρή πετσέτα και αφήνεις σε θερμοκρασία δωματίου για 10 έως 15 λεπτά να φουσκώσει η ζύμη.
- Με βρεγμένο κουτάλι παίρνεις μια ποσότητα από τη ζύμη και τη ρίχνουμε απαλά στο λάδι σε δυνατή φωτιά. Επαναλαμβάνεις. Οι λουκουμάδες βυθίζονται και αμέσως αναδύονται.
- Τους ανακατεύεις συνεχώς μέχρι να πάρουν χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
Πώς να φτιάξεις ένα λαχταριστό γαλακτομπούρεκο