Πώς να φτιάξεις λουκουμάδες με 3 μόλις υλικά
Διαίτα από αύριο. Σήμερα, δικαιούσαι να φας όσους λουκουμάδες τραβά η όρεξή σου
Υλικά
- 1 και 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
- 1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό
- 1 και 1/2 κ.σ λάδι\
- λάδι για το τηγάνισμα (κατά προτίμηση σπορέλαιο)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύεις με ένα κουτάλι το γάλα και το λάδι. Κατόπιν, προσθέτεις σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύεις, μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτό.
- Σκεπάζεις το μπολ με μια πετσέτα (αν το δωμάτιο δεν είναι αρκετά ζεστό, το σκεπάζεις με μία κουβέρτα, ώστε να «δέσει» πιο γρήγορα το μείγμα) και το αφήνεις μέχρι να φουσκώσει. Υπόλογισε το πολύ μια ώρα.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε κατσαρόλα ρίχνεις μπόλικο λάδι και το αφήνεις να ζεσταθεί. Μόλις είναι έτοιμο, παίρνεις ένα κουτάλι της σούπας, το βρέχεις σε ένα ποτήρι με νερό που έχεις και παίρνεις λίγη ποσότητα από το μείγμα. Το ρίχνεις στο τηγάνι. Κάθε φορά, που θα παίρνεις μείγμα, θα βρέχεις το κουτάλι, για να μη κολλάει το μείγμα.
- Σε ένα ταψί, στρώνεις απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Μόλις οι λουκουμάδες πάρουν χρυσαφί χρώμα, τους βγάζεις με μια τρυπητή κουτάλα και τους αφήνεις στο χαρτί, μέχρι να απορροφήσουν το λάδι.
- Τους σερβίρεις με μέλι, κανέλα ή λιωμένη σοκολάτα.
Διάβασε επίσης
Πώς να φτιάξεις τσιπς μπανάνας