Thumbnail

Πώς να φτιάξεις πέννες αλά κρεμ με γιαούρτι και λαχανικά Πώς να φτιάξεις πέννες αλά κρεμ με γιαούρτι και λαχανικά

Μια πεντανόστιμη συνταγή, με πέννες ολικής άλεσης, για σένα που προσέχεις
Μερίδες: 4 
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά 
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

Τώρα που ξεκίνησες να προσέχεις τι τρως, μάλλον περιορίζεσαι μόνο στις κόκκινες σάλτσες. Τι θα έλεγες να φτιάξεις σήμερα μια μακαρονάδα με βελούδινη λευκή σάλτσα;

Αυτή η αλά κρεμ υπόσχεται να μη σε βαρύνει καθόλου! Ξέχνα κρέμες γάλακτος και βούτυρα. Σκέψου χυλωμένη σάλτσα από στραγγιστό γιαούρτι, να αγκαλιάζει πέννες ολικής άλεσης και καραμελωμένα λαχανικά. Σε αυτό τον πειρασμό, δεν χρειάζεται να αντισταθείς!

Υλικά

  • 500 γρ. Πέννε Ολικής Άλεσης 
  • ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, σε λωρίδες
  • 2 κίτρινες πιπεριές, σε λωρίδες
  • 250 γρ. λευκά μανιτάρια, σε φέτες
  • 1 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
  • ½ κ.σ. αποξηραμένο εστραγκόν
  • 10 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (πλήρες ή 2%)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις πίτσα με ανανά

Εκτέλεση

1) Γεμίζεις μια κατσαρόλα με νερό και τη βάζεις σε υψηλή φωτιά με το καπάκι κλειστό.

2) Παράλληλα ζεσταίνεις 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρεις το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

3) Προσθέτεις τα μανιτάρια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα σοτάρεις για 6-8 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να αποβάλλουν τα υγρά τους και τα περισσότερα να εξατμιστούν.

4) Εν τω μεταξύ ετοιμάζεις τα ζυμαρικά. Όταν βράσει το νερό στην κατσαρόλα, το αλατίζεις καλά (35 γρ. αλάτι για 5 λίτρα νερό) και ρίχνεις μέσα τις πέννες ολικής άλεσης.  Ανακατεύεις και αφήνεις να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

5) Όταν ετοιμαστούν τα μανιτάρια, προσθέτεις στο τηγάνι το σκόρδο, τις λιαστές ντομάτες και το εστραγκόν και σβήνεις με το κρασί. Ανακατεύεις και αφήνεις να εξατμιστεί το αλκοόλ.

6) Παράλληλα σε μπολ ρίχνεις το γιαούρτι και προσθέτεις μια μεγάλη κουταλιά (για το σερβίρισμα σούπας) από το νερό των ζυμαρικών που βράζουν. Ανακατεύεις ζωηρά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.

7) Περιχύνεις με το μείγμα γιαουρτιού και ανακατεύεις να δέσει και να χυλώσει με τα υπόλοιπα υλικά σε παχύρρευστη σάλτσα.

8) Όταν βράσουν τα ζυμαρικά, τα μεταφέρεις κατευθείαν απ’ το νερό στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύεις απαλά.

9) Σερβίρεις τα ζυμαρικά ζεστά.

Διάβασε ακόμη: O Οκτώβριος είναι και φέτος μήνας ζυμαρικών και αγάπης

Πηγή

Home