Πώς να φτιάξεις ψαροκροκέτες ή αλλιώς fish fingers (σπιτικά)
Υλικά:
- 50 γρ. αλεύρι ολικής
- 100 γρ. φρυγανιά ολικής, τριμμένη
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 αβγά μέτρια
- 400 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου
- πατάτες τηγανητές, για το σερβίρισμα, προαιρετικά
- μαγιονέζα, για το σερβίρισμα, προαιρετικά
Διάβασε ακόμη: Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Η Θέμις Καρδιόλακα μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε mac'n cheese με κουνουπίδι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Ανακατεύεις σε ένα μπολ το αλεύρι ολικής με τη φρυγανιά και το αλάτι.
- Σε ένα άλλο μπολ σπας τα αβγά και τα χτυπάς ελαφρά με ένα πιρούνι.
- Κόβεις τα φιλέτα μπακαλιάρου σε λεπτές λωρίδες 2x5 εκ.
- Βουτάς τα φιλετάκια σε δόσεις στο μπολ με τα αβγά και στη συνέχεια τα πανάρεις καλά με το μείγμα της φρυγανιάς φροντίζοντας να καλυφθούν εντελώς τα φιλετάκια από το μείγμα.
- Βάζεις τα παναρισμένα φιλετάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνεις για 25 λεπτά.
- Στα μισά του χρόνου αναποδογυρίζεις τα φιλετάκια ώστε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.
- Σερβίρεις προαιρετικά με τηγανητές πατάτες και μαγιονέζα.
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις παιδική σούπα λαχανικών μέσα σε ένα καρβέλι ψωμί