Thumbnail

Πώς να φτιάξεις ψαροκροκέτες ή αλλιώς fish fingers (σπιτικά) Πώς να φτιάξεις ψαροκροκέτες ή αλλιώς fish fingers (σπιτικά)

Σήμερα που είναι αργία, φαντάζομαι δε θες να μπλέξεις με πολλές κατσαρόλες και τηγάνια... Τι θα έλεγες να φτιάξεις μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για τα παιδιά σου αυτό το μεσημέρι;
Δες τι θα χρειαστείς και φτιάξε κάτι νόστιμο και εύκολο για όλη την οικογένεια!

Υλικά:

  • 50 γρ. αλεύρι ολικής
  • 100 γρ. φρυγανιά ολικής, τριμμένη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 αβγά μέτρια
  • 400 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου
  • πατάτες τηγανητές, για το σερβίρισμα, προαιρετικά
  • μαγιονέζα, για το σερβίρισμα, προαιρετικά

Διάβασε ακόμη: Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Η Θέμις Καρδιόλακα μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε mac'n cheese με κουνουπίδι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. 
  2. Ανακατεύεις σε ένα μπολ το αλεύρι ολικής με τη φρυγανιά και το αλάτι. 
  3. Σε ένα άλλο μπολ σπας τα αβγά και τα χτυπάς ελαφρά με ένα πιρούνι. 
  4. Κόβεις τα φιλέτα μπακαλιάρου σε λεπτές λωρίδες 2x5 εκ. 
  5. Βουτάς τα φιλετάκια σε δόσεις στο μπολ με τα αβγά και στη συνέχεια τα πανάρεις καλά με το μείγμα της φρυγανιάς φροντίζοντας να καλυφθούν εντελώς τα φιλετάκια από το μείγμα. 
  6. Βάζεις τα παναρισμένα φιλετάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνεις για 25 λεπτά. 
  7. Στα μισά του χρόνου αναποδογυρίζεις τα φιλετάκια ώστε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. 
  8. Σερβίρεις προαιρετικά με τηγανητές πατάτες και μαγιονέζα.

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις παιδική σούπα λαχανικών μέσα σε ένα καρβέλι ψωμί

Πηγή

Home