Υλικά (για 4 άτομα)
- 800 γρ. μανιτάρια σαμπινιόν
- 1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένη)
- ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού
- ½ κουταλάκι μπούκοβο
- 2 κουταλιές φρέσκο μαϊντανό
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Πώς να φτιάξεις κεφτεδάκια φούρνου με γλυκόξινα λαχανικά και ρύζι μπασμάτι
Εκτέλεση
- Σκουπίζεις τα μανιτάρια με ένα νωπό πανάκι (δεν τα πλένεις γιατί θα απορροφήσουν νερό και θα χαλάσουν).
- Τα ανακατεύεις, τα κόβεις σε μικρά κομμάτια και τα βάζεις σε ένα τηγάνι που μπαίνει στον φούρνο ή σε ένα ταψί.
- Προσθέτεις όλα τα υλικά της συνταγής και τα ανακατεύεις καλά. Τα ψήνεις στους 200οC για 5 έως 8 λεπτά.
Πώς να φτιάξεις ταλιατέλες με καπνιστό σαλάμι, κατίκι και ελιές