Thumbnail

Πώς να φτιάξεις κεφτεδάκια φούρνου με γλυκόξινα λαχανικά και ρύζι μπασμάτι Πώς να φτιάξεις κεφτεδάκια φούρνου με γλυκόξινα λαχανικά και ρύζι μπασμάτι

Μια από τις πιο νόστιμες συνταγές για παιδιά!
Αν ρωτήσεις ένα παιδί ποιο φαγητό είναι το αγαπημένο του, μέσα στο Top 5 σίγουρα θα υπάρχουν τα κεφτεδάκια, άλλωστε ποιος μπορεί ν΄αντισταθεί σε αυτές τις μικρές τρυφερές πεντανόστιμες μπουκιές; Μπορείς να τα συνοδεύσεις με λαχανικά δημιουργώντας ένα πλήρως υγιεινό πιάτο για τα παιδιά σου.

Τα κεφτεδάκια της «οικογένειας» δεν μπαίνουν ποτέ στο τηγάνι αλλά στο φούρνο για ένα σούπερ ελαφρύ αποτέλεσμα με όλη τους τη νοστιμιά! Και να θυμάσαι πως βάζοντας τα παιδιά στην κουζίνα νιώθουν όχι μόνο ιδιαίτερη χαρά αλλά και σπουδαία, γιατί τους δίνεις τη δυνατότητα να δημιουργήσουν με τα γλυκά τους χεράκια για τους αγαπημένους τους και αυτό τα κάνει να νιώθουν μοναδικά.

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 40 λεπτά

Ποσότητα: 4 άτομα

Υλικά:

Για τα κεφτεδάκια

– 300 γρ. κιμάς κοτόπουλου ή μοσχάρι

– 30 γρ. φρυγανιά τριμμένη

– 1 αυγό

– 1 κρεμμύδι

– 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

– 1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτές

Για τα λαχανικά

– 100 γρ. πολύχρωμες πιπεριές

– 100 γρ. μπρόκολο

– 100 γρ. φασολάκια

– 1 κολοκυθάκι

– 1 καρότο

– 3-4 μανιτάρια

– 2 φρέσκα κρεμμυδάκια

– 20 ml. ελαιόλαδο

– 1 βάζο γλυκόξινη σάλτσα UNCLE BEN’S

– 1 συσκευασία ρύζι μπασμάτι UNCLE BEN’S

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις εξωτικά σουτζουκάκια κοτόπουλου με φυστικοβούτυρο

Εκτέλεση: 

1. Ψιλοκόβεις το κρεμμύδι, ζυμώνεις όλα τα υλικά για κεφτεδάκα και πλάθεις μικρά κεφτεδάκια. Ψήνεις τα κεφτεδάκια στους 170ο C για 20 λεπτά. Ετοιμάζεις το ρύζι μπασμάτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

2. Κόβεις τα λαχανικά σε ομοιόμορφα κομμάτια και τα σοτάρεις με το ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτεις 100 ml. Νερό, τη γλυκόξινη σάλτσα και σιγοβράζεις για 5 λεπτά. Σερβίρεις το μπασμάτι με κεφτεδάκια και γλυκόξινα λαχανικά.

Σημειώσεις για τη συνταγή

– Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τ΄αγαπημένα σου λαχανικά

– Εκτός από κιμά κοτόπουλο μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μοσχάρι

Διάβασε ακόμη: Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Η Θέμις Καρδιόλακα μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε σπιτικό pad thai

kef

Διάβασε ακόμη: Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Η Θέμις Καρδιόλακα μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε κεφτεδάκια κοκκινιστά

Πηγή

Home