Πώς να φτιάξεις ταλιατέλες με καπνιστό σαλάμι, κατίκι και ελιές
Το καπνιστό σαλάμι από κοτόπουλο, είναι αυτό που θα κάνει τη διαφορά στο σημερινό μας πιάτο. Ετοιμάσου να φτιάξεις μια μεσογειακή συνταγή με ζυμαρικά, λαχανικά και λίγο κατίκι, που όποιος τη δοκίμασε ζήτησε και δεύτερο πιάτο!
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά
Ποσότητα: 4 άτομα
Υλικά:
– 150 gr. πικάντικο σαλάμι από κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ
– 300 γρ. ταλιατέλες
– 200 γρ. κατίκι
– 10 ντοματίνια
– 10 μαύρες ελιές
– 50 γρ. σέσκουλα
– 30 ml. ελαιόλαδο
– 1 κλωναράκι βασιλικό
– 1 κλωναράκι φρέσκια ρίγανη
– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– Αλάτι
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις γεμιστά κατσαρόλας με κους κους;
Εκτέλεση:
1. Βράζεις τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Όσο βράζεις τις ταλιατέλες κόβεις τα ντοματίνια στη μέση, το πικάντικο σαλάμι σε φέτες, αφαιρείς τα κουκούτσια από τις ελιές, ψιλοκόβεις τα σέσκουλα και το βασιλικό.
2. Μόλις στραγγίσεις τις ταλιατέλες, όπως είναι ακόμη καυτές, προσθέτεις τα σέσκουλα με το βασιλικό, το πικάντικο σαλάμι, το ελαιόλαδο, το κατίκι και πιπέρι.
3. Ανακατεύεις, προσθέτεις τα ντοματίνια, τις ελιές, τη ρίγανη και σερβίρεις!
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις καλαμάρια με κους κους ούζο και μάραθο
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις κοτόπουλο με μανιτάρια, γιαούρτι και πουρέ πατάτας
Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορείς να προσθέσεις αντί για σέσκουλα σπανάκι
– Οι ταλιατέλες μπορούν να αντικατασταθούν και από άλλα ζυμαρικά
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις εξωτικά σουτζουκάκια κοτόπουλου με φυστικοβούτυρο