Πώς να φτιάξεις σούπα με σολομό, πατάτες και πράσο
Είναι μια διαφορετική σούπα, αλλά μια τέλεια ψαρόσουπα, που θα σε «ταξιδέψει» στην παγωμένη Φινλανδία.
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά
Ποσότητα: 4 άτομα
Υλικά
–500 γρ. φιλέτο σολομό
–3 πατάτες
–2 πράσα
–2 καρότα
–1 κρεμμύδι
–1200 ml. ζωμό ψαριού ή λαχανικών
–500 ml. γάλα
–1 μικρό ματσάκι άνηθο
–¼ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι τριμμένο
–¼ κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι
–Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
–Θαλασσινό αλάτι
–Κόκκους ροζ πιπέρι για το σερβίρισμα
Διάβασε ακόμη: Σούπα bisque με γαρίδες και φινόκιο
Εκτέλεση:
1. Κόβεις όλα τα λαχανικά σε μέτρια και όμοια κομμάτια. Σε ευρύχωρη κατσαρόλα σωτάρεις το κρεμμύδι και τα πράσα με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτεις τα καρότα και τις πατάτες συνεχίζοντας το σωτάρισμα για μερικά λεπτά.
2. Προσθέτεις το μπαχάρι, τα πιπέρια, λίγο ψιλοκομμένο άνηθο και το ζωμό. Βράζεις τη σούπα μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Προσθέτεις ολόκληρο το σολομό, δοκιμάζεις και διορθώνεις τη γεύση με αλάτι. Σιγοβράζεις για 8-10 λεπτά.
3. Αφαιρείς το σολομό και πολτοποιείς την υπόλοιπη σούπα. Επιστρέφεις το μείγμα στην κατσαρόλα και προσθέτεις το γάλα. Μόλις πάρει μια βράση αποσύρεις και προσθέτεις τον υπόλοιπο άνηθο.
4. Σερβίρεις τη σούπα με κομμάτια σολομού, ροζ πιπέρι και άνηθο.
Διάβασε ακόμη: Σούπα με γλυκοπατάτα και καρότα
Σημειώσεις για τη συνταγή
– Αντί για γάλα μπορείς να προσθέσεις κρέμα γάλακτος. Σ΄αυτή τη περίπτωση, χρειάζεσαι περίπου 300 ml. περισσότερο ζωμό
– Αν χρειαστεί αραιώνεις τη σούπα με επιπλέον γάλα
Διάβασε ακόμη: Σούπα μελιτζάνα από τον Άκη Πετρετζίκη
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις σούπα βελουτέ με κουνουπίδι και ρεβύθια