Thumbnail

Πώς να φτιάξεις σπανακόπιτα, με ρύζι και σταφίδα Πώς να φτιάξεις σπανακόπιτα, με ρύζι και σταφίδα

Ένα κλασικό σνακ, που είναι ταυτόχρονα νόστιμο, χορταστικό αλλά και πρωτότυπο!
Αυτή η συνταγή για σπανακόπιτα, θα σου αρέσει πολύ!  Εκτός από το σπανάκι, το κρεμμυδάκι και τα μυρωδικά, περιέχει και ένα «μυστικό» συστατικό, τη σταφίδα, αλλά και ρύζι. Μάλιστα δεν έχει καθόλου τυρί. Δοκίμασέ την!

Υλικά: 

  • 1 ½ κιλό σπανάκι
  • 6-7 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού σταφίδα
  • λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ κιλό φύλλο κρούστας
  • 1 κ.σ. αλάτι

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις εύκολα φριτάτα (ομελέτα φούρνου)

spanakopitta

Εκτέλεση:

  1. Αρχικά καθαρίζεις και πλένεις πολύ καλά το σπανάκι 
  2. Το κόβεις σε μικρά κομμάτια, το πασπαλίζεις με αλάτι και το τρίβεις
  3. Στη συνέχεια, το στύβεις καλά, για να φύγει το περιττό νερό
  4. Έπειτα σε μια κατσαρόλα, σωτάρεις τα κρεμμυδάκιας με το λάδι, αφού όμως τα κόψεις πρώτα. Κράτησε λίγο λάδι για το πασπάλισμα των φύλλων.
  5. Ρίχνεις το σπανάκι και τα σωτάρεις όλα μαζί για μερικά λεπτά
  6. Αμέσως μετά, προσθέτεις το ρύζι, τη σταφίδα, το αλάτι, τον άνηθο και τον μαϊντανό
  7. Σκεπάζεις την κατσαρόλα και τα αφήνεις να σιγοβράσουν όλα μαζί για μερικά λεπτά
  8. Το αφήνεις να κρυώσει και σιγά σιγά σε ένα μεγάλο ταψί, στρώνεις τα 2/3 από τα φύλλα, ενώ αλείφεις το καθένα με λάδι
  9. Απλώνεις μέσα το σπανάκι, το σκεπάζεις πρώτα με τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί και κατόπιν με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία αλείφεις επίσης με λάδι.
  10. Τέλος, χαράζεις την σπανακόπιτα και την ψήνεις σε μέτριο φούρνο για 40 λεπτά

Και αυτό ήταν, η σπανακόπιτα σου είναι έτοιμη!

Την αφήνεις λιγάκι να κρυώσει και σερβίρεις αμέσως.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλή για τη σπανακόπιτα: Αν θέλεις, μπορείς να αφαιρέσεις τη σταφίδα και το ρύζι και να προσθέσεις 2-3 κ.γ. τραχανά.

Διάβασε ακόμη: O Οκτώβριος είναι και φέτος μήνας ζυμαρικών και αγάπης

Πηγή

Home