Πώς να φτιάξεις σπανακόπιτα, με ρύζι και σταφίδα
Ένα κλασικό σνακ, που είναι ταυτόχρονα νόστιμο, χορταστικό αλλά και πρωτότυπο!
Υλικά:
- 1 ½ κιλό σπανάκι
- 6-7 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού σταφίδα
- λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ κιλό φύλλο κρούστας
- 1 κ.σ. αλάτι
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις εύκολα φριτάτα (ομελέτα φούρνου)
Εκτέλεση:
- Αρχικά καθαρίζεις και πλένεις πολύ καλά το σπανάκι
- Το κόβεις σε μικρά κομμάτια, το πασπαλίζεις με αλάτι και το τρίβεις
- Στη συνέχεια, το στύβεις καλά, για να φύγει το περιττό νερό
- Έπειτα σε μια κατσαρόλα, σωτάρεις τα κρεμμυδάκιας με το λάδι, αφού όμως τα κόψεις πρώτα. Κράτησε λίγο λάδι για το πασπάλισμα των φύλλων.
- Ρίχνεις το σπανάκι και τα σωτάρεις όλα μαζί για μερικά λεπτά
- Αμέσως μετά, προσθέτεις το ρύζι, τη σταφίδα, το αλάτι, τον άνηθο και τον μαϊντανό
- Σκεπάζεις την κατσαρόλα και τα αφήνεις να σιγοβράσουν όλα μαζί για μερικά λεπτά
- Το αφήνεις να κρυώσει και σιγά σιγά σε ένα μεγάλο ταψί, στρώνεις τα 2/3 από τα φύλλα, ενώ αλείφεις το καθένα με λάδι
- Απλώνεις μέσα το σπανάκι, το σκεπάζεις πρώτα με τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί και κατόπιν με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία αλείφεις επίσης με λάδι.
- Τέλος, χαράζεις την σπανακόπιτα και την ψήνεις σε μέτριο φούρνο για 40 λεπτά
Και αυτό ήταν, η σπανακόπιτα σου είναι έτοιμη!
Την αφήνεις λιγάκι να κρυώσει και σερβίρεις αμέσως.
Καλή απόλαυση!
Συμβουλή για τη σπανακόπιτα: Αν θέλεις, μπορείς να αφαιρέσεις τη σταφίδα και το ρύζι και να προσθέσεις 2-3 κ.γ. τραχανά.
Διάβασε ακόμη: O Οκτώβριος είναι και φέτος μήνας ζυμαρικών και αγάπης