Πώς να φτιάξεις εύκολα φριτάτα (ομελέτα φούρνου)
Μια γρήγορη ιταλική συνταγή που θα λατρέψεις!
Αυτή η συνταγή είναι ό,τι χρειάζεσαι, εάν η κούραση δεν σου επιτρέπει να αφιερώσεις αρκετό χρόνο στην κουζίνα σου.
Δες πώς θα φτιάξεις μια νοστιμότατη ομελέτα:
Υλικά:
- 1 πλάκα βούτυρο ή μαργαρίνη
- 4 μεγάλα ή 6 μεσαία αυγά
- 100 γρ. καλαμπόκι κονσέρβα
- 1 κρεμμύδι
- 100 γρ. μπέικον
- 2 πιπεριές της επιλογής σας
- ½ ματσάκι μαϊντανός
- 50 γρ. παρμεζάνα
- 50 γρ. γάλα
- ½ κ.σ. φρέσκος βασιλικός
Αλάτι, πιπέρι
Διάβασε ακόμη:
Πώς να φτιάξεις λαχταριστό καλαμπόκι στο φούρνο για όλη την ...
Εκτέλεση
- Κόψε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε λεπτές λωρίδες,
- Ψιλοκόψε τον μαϊντανό και τον βασιλικό και κόψε το μπέικον σε κυβάκια.
- Σε ένα τηγάνι να σοτάρεις το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα αλλά να μην γίνει τραγανό.
- Λιώσε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά και περιχύσε με αυτό ένα μικρό ταψί.
- Πρόσθεσετ τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το μπέικον, τον μαϊντανό και το καλαμπόκι.
- Χύπησε τα αυγά μαζί με τον βασιλικό, την παρμεζάνα, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Άπλωσε στο ταψί και ψήστε το για περίπου 15 λεπτά σε φούρνο που θα έχεις προθερμάνει στους 200 βαθμούς.
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις ρολό πατάτας με τυρί και ζαμπόν