Thumbnail

Πώς να φτιάξεις τις καραμελένιες ατομικές μηλόπιτες της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου Πώς να φτιάξεις τις καραμελένιες ατομικές μηλόπιτες της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να συνοδεύσεις τον απογευματινό καφέ σου;
Προετοιμασία: 0:15' Μαγείρεμα: 0:20' Μερίδες: 4

Μια εύκολη συνταγή για σένα και τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

milipites

Τόσο τα πρωινά όσα και τα απογεύματά μας θέλουν γεύση και άρωμα από φρούτο. Τι λες να φτιάξεις σήμερα εκπληκτικές ατομικές μηλόπιτες; Δες τι θα χρειαστείς.

Υλικά: 

  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
  • 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 4 μέτρια μήλα
  • 1/2 πακέτο (125 γραμ.) μπισκότα digestive
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ ακατέργαστη ζάχαρη

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις τυροπιτάκια

Εκτέλεση

  1. Για τις ατομικές μηλόπιτες, καθαρίζεις πρώτα τα μήλα και τα κόβεις σε λεπτές φέτες. Παράλληλα, θρυμματίζεις τα μπισκότα και τα ανακατεύεις με την κανέλα.
  2. Θα χρειαστείς 4 φορμάκια μιας χρήσεως ή 4 ramekin (πυρίμαχα σκεύη για σουφλέ).
  3. Βάζεις σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο, το μέλι, την κρέμα και το αλάτι.
  4. Ανακατεύεις να διαλυθούν και μόλις πάρουν βράση τα αφήνεις 3-4΄ ακόμη, να σχηματίσουν χοντρές φουσκάλες.
  5. Ισομοιράζεις τη μισή γέμιση-σος στα 4 φορμάκια και στη συνέχεια, με τη μισή ποσότητα μήλου, κάνεις από μία στρώση φρούτου σε κάθε ένα. Συνεχίζεις με τα μισά θρυμματισμένα μπισκότα κι επαναλαμβάνεις με τα υπόλοιπα μήλα, 1 στρώση σε κάθε φορμάκι. Τελειώνεις με μία στρώση από μπισκότα και περιχύνεις κάθε φορμάκι με τη σος που έχει μείνει.
  6. Βάζεις τα φορμάκια σε σχάρα και πασπαλίζεις με την ακατέργαστη ζάχαρη. Τα ψήνεις σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις για περίπου 20΄ μέχρι να ροδίσουν. Αφήνεις να σταθούν για 5΄ στα φορμάκια και αναποδογυρίζεις. Σερβίρεις με χτυπημένη κρέμα γάλακτος.

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις κέικ χωρίς βούτυρο, αυγά και γάλα

Πηγή

Home