Πώς να φτιάξεις ζουμερή κοτόπιτα σε σφολιάτα
° Έτοιμο σε: 60′
° Ποσότητα: 4-5 άτομα
Υλικά
- 2 φύλλα σφολιάτας (καλής ποιότητας)
- 500 gr. ξεψαχνισμένο κοτόπουλου
- 300 gr. ανάμικτα λαχανικά (καρότα, φασολάκια, καλαμπόκι, αρακά, πατάτες)
- 200 gr. γραβιέρα γλυκιά
- 400 gr. ζωμό κότας
- 1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κλωναράκια σέλερι
- Μοσχοκάρυδο
- Φρεσκοκομμένο πιπέρι
- Ελαιόλαδο ή βούτυρο
- 1 αυγό
- Σουσάμι
Διάβασε ακόμη: Αναρόκρεμα, η κυπριακή
Εκτέλεση:
1. Ψιλοκόβεις όλα τα λαχανικά. Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι και το ξεψαχνισμένο κοτόπουλο μαζί με 1 κουταλάκι βούτυρο ή 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτεις τα υπόλοιπα λαχανικά εκτός από το σέλερι.
2. Προσθέτεις πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο και το ζωμό της κότας και το κόρν φλαόυρ, σιγοβράζεις για 20 περίπου λεπτά και τέλος προσθέτεις την γραβιέρα και το σέλερι, ανακατεύεις και αφήνεις το μείγμα να κρυώσει.
3. Προθερμαίνεις τον φουρνο στους 180°C κελσίου.
4. Χρησιμοποιείς ένα βαθύ πυρίμαχο, το οποίο βουτυρώνεις και τοποθετείς το ένα φύλλο σφολιάτας και καλύπτεις όλη την επιφάνεια του σκεύους.
5. Ρίχνεις το μείγμα και από πάνω τοποθετείς το άλλο φύλλο σφολιάτας.
6. Κλείνεις καλά ενώνοντας τα δύο φύλλα και δημιουργώντας στο κλείσιμό τους έναν «μικρό κόθρο».
7. Τρυπάς με ένα πηρούνι το φύλλο της σφολιάτας και αλείφεις με το ασπράδι, πασπαλίζεις με σουσάμι.
8. Ψήνεις για 45 λεπτά στους 180°C κελσίου.
Διάβασε ακόμη: Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Η Θέμις Καρδιόλακα μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε σοκολατένιο κέικ με παντζάρι
Σημειώσεις για την συνταγή:
- Μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο κομμάτι από το κοτόπουλο θέλεις. - Μπορείς να χρησιμοποιήσεις λαχανικά και ρίζες εποχής. - Η πίτα αυτή μπορεί αν γίνει και με γαλοπούλα.
Διάβασε ακόμη: Πώς να εκμεταλλευτείς το μπαγιάτικο ψωμί;