Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Η Θέμις Καρδιόλακα μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε σοκολατένιο κέικ με παντζάρι
Γιατί η μάνα (τα πάντα) ξέρει!
Τι χρειαζόμαστε:
- 400 γρ. ωμά παντζάρια (τριμμένα) \
- 250 γρ. βούτυρο σε θερμκρασία δωματίου
- 330 γρ. μαλακιά καστανή ζάχαρη
- 4 αυγά
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ. γλ. baking powder
- 3 κ. σ. κακάο
- 150 γρ. κουβερτούρα τριμμένη\
- ½ κ.σ. βανίλια
- ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
Διάβασε ακόμη
Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Η Θέμις Καρδιόλακα μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε σπιτική granola
Τι κάνουμε:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη.
- Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και χτυπάμε καλά για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το πατζάρι και την τριμμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα και τη βανίλια.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι ή σε μία φόρμα (τα οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει) και ψήνουμε για 50-65 λεπτά (το κέικ είναι έτοιμο όταν τοποθετούμε μέσα μία οδοντογλυφίδα και βγαίνει καθαρή).
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη (προαιρετικά).
Μπορείς να γνωρίσεις καλύτερα τη συνεργάτιδά μας Θέμις Καρδιόλακα στη συνέντευξή της ΕΔΩ
Διάβασε επίσης: Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Η Θέμις Καρδιόλακα μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε carrot cake