Πώς να εκμεταλλευτείς το μπαγιάτικο ψωμί;
Δες πως να φτιάξεις το δικό σου σκορδόψωμο
Δεν είναι μόνο θέμα οικονομίας αλλά και μιας άμεσης λύσης!
Υλικά
- Ψωμί κομμένο σε χοντρές φέτες (φρέσκο ή μπαγιάτικο)
- 5 σκελίδες σκόρδου
- 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 5 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
- 1 κ.σ. μαϊντανός
- Ρίγανη
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις french toast με μπανάνες και σοκολάτα
Εκτέλεση
- Βράσε τα σκόρδα χωρίς να τα καθαρίσεις για 10 – 15 λεπτά και έπειτα καθάρισέ τα.
- Βάλε τα σε ένα μπολ και λιώσε τα με το πιρούνι.
- Ψιλοκόψε αρκετά καλά τον μαϊντανό.
- Πρόσθεσε όλα τα υλικά στο μπολ με το σκόρδο και ανακάτεψέ τα καλά.
- Έπειτα άλειψε το ψωμί με το μείγμα και ψήσε το σε φούρνο που θα έχεις προθερμάνει στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
- Απόλαυσε το σκορδόψωμο ζεστό.
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις μοσχαρίσιο σκαλοπίνι με σάλτσα κρέμα σαφράν