Thumbnail

Πώς να εκμεταλλευτείς το μπαγιάτικο ψωμί; Πώς να εκμεταλλευτείς το μπαγιάτικο ψωμί;

Δες πως να φτιάξεις το δικό σου σκορδόψωμο 
Μπορείς να αξιοποιήσεις το ψωμί που περίσσεψε και δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο!
Υπάρχουν πολλοί έξυπνοι τρόποι για να το απολαύσεις με "νέα υλικά" που θα προκύψουν από το μπαγιάτικο ψωμί! Σου προτείνουμε να φτιάξεις σήμερα σπιτικό σκορδόψωμο!

Δεν είναι μόνο θέμα οικονομίας αλλά και μιας άμεσης λύσης!

Υλικά

  • Ψωμί κομμένο σε χοντρές φέτες (φρέσκο ή μπαγιάτικο)
  • 5 σκελίδες σκόρδου
  • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 5 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
  • 1 κ.σ. μαϊντανός
  • Ρίγανη

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις french toast με μπανάνες και σοκολάτα

Εκτέλεση

  1. Βράσε τα σκόρδα χωρίς να τα καθαρίσεις για 10 – 15 λεπτά και έπειτα καθάρισέ τα. 
  2. Βάλε τα σε ένα μπολ και λιώσε τα με το πιρούνι.
  3. Ψιλοκόψε αρκετά καλά τον μαϊντανό.
  4. Πρόσθεσε όλα τα υλικά στο μπολ με το σκόρδο και ανακάτεψέ τα καλά.
  5. Έπειτα άλειψε το ψωμί με το μείγμα και ψήσε το σε φούρνο που θα έχεις προθερμάνει στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
  6. Απόλαυσε το σκορδόψωμο ζεστό.

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις μοσχαρίσιο σκαλοπίνι με σάλτσα κρέμα σαφράν

Πηγή

Home