ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλμυρή τάρτα με κοτόπουλο και λαχανικά
Υλικά:
- 1 συσκευασία σπαγγέτι
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 6 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουτ. του γλυκού μαύρο πιπέρι, ακόμα καλύτερο αν έχεις μύλο
- 2 φλιτζάνια τριμμένο πεκορίνο
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Vegan noodles με tofu
Εκτέλεση:
- Σε μία κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό, βράζεις τα ζυμαρικά σου ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας ή για περίπου 10 λεπτά. Στραγγίζεις και αφήνεις στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις αρχικά το σκόρδο και το πιπέρι για 2 λεπτά. Προσθέτεις τα ζυμαρικά σου και το τριμμένο πεκορίνο. Σιγοβράζεις με μισή κούπα νερό και ανακατεύεις για 1 λεπτό ακόμη. Χαμηλώνεις την ένταση και αφήνεις τα ζυμαρικά σου για ακόμα 2 λεπτά.
- Μοιράζεις σε μερίδες και σερβίρεις με λίγο πιπέρι από πάνω.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπισκότα βρώμης με μπανάνα
κεντρική φώτο: tlife.gr/syntages/zymarika/syntagi-gia-spaggeti-Cacio-e-Pepe/1159015/