Thumbnail

Σπαγγέτι Cacio e Pepe Σπαγγέτι Cacio e Pepe

Ιταλική, αυθεντική συνταγή με μόνο 5 υλικά
Κλασική συνταγή που οι Ιταλοί αγαπούν ιδιαίτερα και φτιάχνουν με ιδιαίτερη μαεστρία, αλλά και απλότητα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλμυρή τάρτα με κοτόπουλο και λαχανικά

Υλικά: 

  • 1 συσκευασία σπαγγέτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 6 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. του γλυκού μαύρο πιπέρι, ακόμα καλύτερο αν έχεις μύλο
  • 2 φλιτζάνια τριμμένο πεκορίνο

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Vegan noodles με tofu

Εκτέλεση: 

  • Σε μία κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό, βράζεις τα ζυμαρικά σου ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας ή για περίπου 10 λεπτά. Στραγγίζεις και αφήνεις στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις αρχικά το σκόρδο και το πιπέρι για 2 λεπτά. Προσθέτεις τα ζυμαρικά σου και το τριμμένο πεκορίνο. Σιγοβράζεις με μισή κούπα νερό και ανακατεύεις για 1 λεπτό ακόμη. Χαμηλώνεις την ένταση και αφήνεις τα ζυμαρικά σου για ακόμα 2 λεπτά.
  • Μοιράζεις σε μερίδες και σερβίρεις με λίγο πιπέρι από πάνω.  

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπισκότα βρώμης με μπανάνα

 

Πηγή 

κεντρική φώτο: tlife.gr/syntages/zymarika/syntagi-gia-spaggeti-Cacio-e-Pepe/1159015/

Home