Σπιτικό ψωμί μπίρας
Το πιο νόστιμο ψωμί που έχεις δοκιμάσει και φτιάχνετε σε λίγα λεπτά
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φτερούγες κοτόπουλου με σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου
Υλικά:
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 ml ή 1 κουτί μαύρη μπίρα
- 2 κουτ. του γλυκού baking powder
- 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Πειραγμένα” Pancakes… πατάτας!
Εκτέλεση:
- Αρχικά, σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζεις το αλεύρι, μέχρι να γίνει αφράτο.
- Στο ίδιο μπολ, προσθέτεις σταδιακά το αλάτι, την baking powder και την μπίρα, ανακατεύοντας παράλληλα. Προσθέτεις το λάδι και “δένεις” τη ζύμη σου, μέχρι να γίνει κολλώδης.
- Βουτυρώνεις ελαφρά μία στρογγυλή φόρμα για κέικ και απλώνεις τη ζύμη σου, μέχρι να φτάσει σχεδόν στην άκρη.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς C.
- Αφαιρείς από το φούρνο, αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και ξεφορμάρεις για να μην κολλήσει.
- Μεταφέρεις σε μία πιατέλα και το σκεπάζεις με μία πετσέτα.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το σοκολατένιο κέικ ψυγείου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι απλά "κόλαση"
κεντρική φώτο: tlife.gr/syntages/artoskeyasmata/syntagi-gia-spitiko-psomi-mpiras/1167419/