ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστά μπισκότα με καραμέλα και σοκολάτα
Υλικά:
- 1 1/2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 φ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κ. σούπας σκόρδο, λιωμένο
- 2 φλ. κουνουπίδι, ψιλοκομμένο
- 425 γρ. λευκά φασόλια κονσέρβας
- 1/2 φλ. σπιτική σάλτσα τομάτας
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 2 φλ. κινόα, μαγειρεμένη
- 1/2 φλ. πράσινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- Μια πρέζα πιπέρι
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανεύκολο κέικ σοκολάτας σε μία… κούπα
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα ταψί στρώνεις μια λαδόκολλα.
- Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα, περίπου 2-3 λεπτά.
- Προσθέτεις το ψιλοκομμένο κουνουπίδι και μαγειρεύεις για περίπου 2 λεπτά.
- Μειώνεις τη θερμοκρασία στο χαμηλό, καλύπτεις το τηγάνι με ένα καπάκι και μαγειρεύεις μέχρι το κουνουπίδι να είναι τρυφερό, περίπου 5 λεπτά.
- Μεταφέρεις το μείγμα σε ένα μεγάλο επεξεργαστή τροφίμων.
- Στον ίδιο επεξεργαστή, προσθέτεις τα φασόλια και τη σάλτσα και χτύπησε τα υλικά.
- Ρίχνεις το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με την κινόα, το κρεμμύδι, το κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ζυμώνεις όλα τα υλικά.
- Πλάθεις τα μπιφτέκια και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 45 – 50 λεπτά.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπιτικό πεντανόστιμο πεϊνιρλί
κεντρική φώτο: tlife.gr/syntages/how-to-recipes/syntagi-gia-spitika-mpiftekia-apo-kinoa/1143373/