Thumbnail

Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Η Θέμις Καρδιόλακα μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε carrot cake Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Η Θέμις Καρδιόλακα μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε carrot cake

Γιατί η μάνα (τα πάντα) ξέρει!
Είναι απολαυστικό και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Μόλις δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή, το carrot cake θα μπει στην κουζίνα, αλλά κυρίως στην καρδιά σου.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 300 γρ. τριμμένα καρότα
  • 300 γρ. καστανή ζάχαρη (κατά προτίμιση μαλακιά)
  • 290 ml. αραβοσιτέλαιο
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 2 κ.γλ. κανέλα
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • χυμό από 1 ½ πορτοκάλι

Τι κάνουμε:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ (αν χρησιμοποιήσουμε φόρμα σιλικόνης, παραλείπουμε αυτό το βήμα).
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αραβοσιτέλαιο και τα αυγά, και ανακατεύουμε καλά με ένα αναδευτήρι, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. 
  • Ρίχνουμε μέσα τα καρότα, τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την μαγειρική σόδα και την κανέλα 
  • Τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν όλα καλά. 
  • Τοποθετούμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά. 

Μπορείς να γνωρίσεις καλύτερα τη συνεργάτιδά μας Θέμις Καρδιόλακα στη συνέντευξή της ΕΔΩ 

 

Home