Thumbnail

Το αυτοκίνητo μας την εποχή της καραντίνας Το αυτοκίνητo μας την εποχή της καραντίνας

Μπορεί με τα περιοριστικά μέτρα ένεκα της πανδημίας να μην το χρησιμοποιείς όπως παλιά, αλλά αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι πρέπει να το αμελείς
Παλιά -προ κορωνοϊού- δε μπορούσες να διανοηθείς πως θα περνούσε έστω και μια μέρα χωρίς να μετακινηθείς κάπου με το αυτοκίνητό σου. Μέχρι που έφτασε η πρώτη καραντίνα και ύστερα η δεύτερη, για να αλλάξει αυτή τη σχέση "εξάρτησης". Ωστόσο, ακόμη και αν δουλεύεις από το σπίτι αυτή την περίοδο και δε διακινείσαι με αυτό τόσο, όσο προηγουμένως, δε σημαίνει πως θα αφήσεις το αμάξι σου στη μαύρη του τη μοίρα.

Της Μαρίας Γεωργίου 

Άλλωστε, ακόμη και αν εργάζεσαι από το σπίτι, όπως εγώ, τα δημοτικά έχουν ανοίξει, το ίδιο και τα καταστήματα. Άρα, όλο και κάποια έξοδο θα έχεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, τηρώντας φυσικά όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας και αφού βέβαια πρώτα στείλεις το αντίστοιχο μήνυμα στο 8998. 

Τα σαββατοκύριακα, από την άλλη, μπορείς να εκμεταλλευτείς τον καλό καιρό που κάνει το τελευταίο διάστημα και να πας μια εκδρομή στη φύση ή σε κάποια παραλία. Να θυμάσαι μόνο πως στο αμάξι δικαιούστε μόνο 3 άτομα αν δεν είναι μέλη της οικογένειάς σου και πρέπει όλοι να φοράτε τη μάσκα προστασίας σας. 

Το ίδιο ισχύει αν μετακινείσαι με συναδέλφους. Αν εργάζεσαι στον κατασκευαστικό τομέα/ εργοτάξια και παίρνεις τους συναδέλφους σου δουλειά, δικαιούστε μέχρι 4 άτομα και ναι, πολύ σωστά μάντεψες, πρέπει όλοι να φοράτε τη μάσκα σας. 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ: Ο άνθρωπος που άφησε τα πάντα για να σώσει εκατοντάδες αδέσποτα (Βίντεο) 

 

Αν δεν έχεις σκοπό να το κουνήσεις ρούπι, είναι σημαντικό το πού σταθμεύεις το αυτοκίνητό σου. Αν διαθέτεις γκαράζ, έχει καλώς. Πρόσεξε μόνο να μην υπάρχει υγρασία, γιατί μπορεί να προκαλέσει διάβρωση στο αμάξωμα. Σε περίπτωση που δεν έχεις επιλογή και το αφήνεις έξω, φρόντισε να το κουκουλώνεις τα βράδια, γιατί ακόμη και το αμάξι σου χρειάζεται το "cocooning" του. Αν λοιπόν το αφήνεις αναγκαστικά εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες, μερίμνησε ώστε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο σου να περιλαμβάνει κάλυψη φυσικών φαινομένων. Αν έχεις την ψευδαίσθηση πως ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως χαλάζι, πλημμύρες και ανεμοστρόβιλοι, συμβαίνουν μόνο στο εξωτερικό, πιθανότατα ξεχνάς το πρόσφατο περιστατικό με τον ισχυρό ανεμοστρόβιλο στην επαρχία Λευκωσίας. Γι΄αυτό καλύτερα να αναθεωρήσεις και να φροντίσεις άμεσα την κάλυψή σου, ρίχνοντας μια ματιά ΕΔΩ . Έτσι για να μην έχεις καμία απολύτως έννοια, ακόμη και αν ένας δυνατός άνεμος "προσγειώσει" βίαια στο αμάξι σου κάποιο κλαδί. Ό,τι και αν προκαλέσει θραύση κρυστάλλων, εσύ θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. 

Το ίδιο ισχύει για μερική ή ολική κλοπή. Διότι εσύ θα έχεις μεριμνήσει να κάνεις την απαραίτητη ασφαλιστική κάλυψη. Δεν χρειάζεται να είσαι μάντης κακών άλλωστε, για να φερθείς έξυπνα και να προστατεύσεις την περιουσία σου. Ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει σε αυτή τη ζωή. Γι΄αυτό πρέπει να είσαι αν μη τι άλλο προνοητικός. 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ: Μετακόμιση τώρα: Ο απόλυτος οδηγός για να τα κάνεις όλα σωστά, με προγραμματισμό  

car

https://unsplash.com/@williambout

Ένας έξυπνος οδηγός, παράλληλα, δεν ξεχνά να φροντίζει σωστά το αυτοκίνητό του, ενυδατώνοντας τις τσιμούχες και τα λάστιχα ώστε να αποφεύγει τη ξηρασία και τους τριγμούς, καθώς επίσης να τσεκάρει εάν τα λάστιχα είναι φουσκωμένα στο μέγιστο για να συντηρούνται καλύτερα.

Τις μέρες ειδικά που δεν μετακινείσαι με το αμάξι σου, μην ξεχνάς να βάζεις μπρος τη μηχανή για μερικά λεπτά ώστε να κυκλοφορούν τα υγρά μέσα στον κινητήρα και να λειτουργεί η μπαταρία. Ως γνωστόν, ο κινητήρας χρειάζεται εκκίνηση συχνά για να μένει ενεργός. Αν τον αφήσεις, σε αφήνει. Και δεν το θες αυτό, σε καμία περίπτωση. 

 

Kεντρική Φωτό: https://unsplash.com/photos/uSdtHAt7E1Q

 

 

 

 

Home