Thumbnail

Κι όμως, υπάρχει σωστός τρόπος να αποθηκεύσεις τα τρόφιμα στο ψυγείο Κι όμως, υπάρχει σωστός τρόπος να αποθηκεύσεις τα τρόφιμα στο ψυγείο

Ιδιαίτερα όσο ακόμη είναι ζεστές οι μέρες – Είναι και θέμα υγείας
Στο ψυγείο αναστέλλεται η ανάπτυξη των περισσότερων επιβλαβών μικροβίων. Πώς όμως πρέπει να αποθηκεύεις τα τρόφιμα και σε ποια θερμοκρασία και σε ποιο ράφι πρέπει να μπει και τι!

Η σωστή θερμοκρασία στην οποία πρέπει να λειτουργεί το ψυγείο είναι 5°C η οποία καλό είναι να ξέρεις πως αφορά το μεσαίο περίπου ράφι. 

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 5 tips για να κάνεις το σπίτι σου ξανά καινούργιο

Το πιο ψυχρό σημείο είναι το χαμηλότερο ράφι κι όχι το αριστερά και πάνω σημείο. Ουσιαστικά μιλάμε για το ράφι πάνω από τον καταψύκτη όπου εκεί η θερμοκρασία πέφτει στους 2 βαθμούς και μπορείς να βάζεις εκεί το κρέας ή τα ψαρικά.

Τα αβγά, τα γαλακτοκομικά, τα αλλαντικά, τα υπολείμματα φαγητού (πάντα σε κλειστό τάπερ), αποθηκεύονται στα μεσαία ράφια. Τα συρτάρια που βρίσκονται χαμηλά στο ψυγείο και έχουν θερμοκρασία έως 10°C προορίζονται για λαχανικά και φρούτα. Τα ντουλαπάκια ή τα ράφια στην πόρτα του ψυγείου είναι οι περιοχές με την υψηλότερη θερμοκρασία (10-15°C) και προορίζονται για προϊόντα που χρειάζονται ελαφρά ψύξη, όπως για παράδειγμα ποτά, μουστάρδα, κέτσαπ και βούτυρο.

 

Θυμήσου να εφαρμόζεις τον κανόνα τής κατά προτεραιότητα κατανάλωσης των παλαιότερων τροφίμων. Όταν αποθηκεύεις τρόφιμα, να τοποθετείς τα είδη που αγόρασες πρόσφατα πίσω από εκείνα που διατηρούνται ήδη στο ψυγείο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: To καλύτερο brunch είναι στο σπίτι

Το βασικό λάθος που κάνουμε με το ψυγείο, ειδικά αμέσως μετά από την επίσκεψη σε μεγάλο μάρκετ, είναι πως το παραγεμίζουμε. Εάν είναι γεμάτο σε σημείο να μην υπάρχει χώρος ανάμεσα στα είδη, ο αέρας δεν μπορεί να κυκλοφορήσει, γεγονός που επηρεάζει την κατανομή της θερμοκρασίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανανέωσε το σπίτι σου προσθέτοντας έντονα μοτίβα

 

Πηγή

Home