Thumbnail

Mε αυτούς τους 4 τρόπους θα εξοικονομήσεις ενέργεια στο σπίτι σου και μαζί χρήματα Mε αυτούς τους 4 τρόπους θα εξοικονομήσεις ενέργεια στο σπίτι σου και μαζί χρήματα

Είναι κάποιες "κακές" συνήθειες που έχεις και "βλάπτουν" το περιβάλλον και την τσέπη σου
Mε την πανδημία και τις καραντίνες, όλοι τον τελευταίο χρόνο περάσαμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι. Ακόμη και τώρα με την άρση αρκετών περιορισμών, πάλι αράζουμε περισσότερο μέσα. Οπότε, δες πώς θα εξοικονομήσεις ενέργεια με 4 διορθωτικές κινήσεις.

Κλείσε τη βρύση όταν δεν τη χρησιμοποιείς

Δεν μας το έλεγαν τυχαία οι μάνες μας όταν ήμασταν μικροί. Οι περισσότεροι αφήνουν τη βρύση ανοιχτή και το νερό να τρέχει όταν πλένουν τα δόντια τους ή τα πιάτα, γιατί έτσι έχουν την ψευδαίσθηση πως εξοικονομούν χρόνο. Δεν ισχύει όμως, απλώς σπαταλούν νερό. 

Ρύθμισε τον χρόνο λειτουργίας των ηλεκτρικών συσκευών

Ίσως η ρύθμιση της θερμοκρασίας να είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας στην κατανάλωση ενέργειας στο σπίτι σου. Τα περισσότερα κλιματιστικά μπαίνουν αυτόματα σε sleep mode όταν ''πιάσουν'' τη θερμοκρασία που  έχεις ορίσει. Επίσης, εάν είσαι από τους ανθρώπους που θέλουν μόνο να έχει μια συγκεκριμένη θερμοκρασία το δωμάτιο για να κοιμηθούν, μπορείς να ρυθμίσεις το κλιματιστικό σου να απενεργοποιείται σε δύο ή τρεις ώρες και να μη μένει ανοιχτό όλο το βράδυ. Το ίδιο ισχύει και για την τηλεόραση, εάν τη χρησιμοποιείς για να σε πάρει ο ύπνος.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 8 μυστικά των personal trainers για το καλύτερο σώμα ever 

Εκμεταλλεύσου τον ήλιο

Ζούμε σε μια χώρα με έντονη ηλιοφάνεια, ακόμη και τον χειμώνα. Οπότε, προτίμησε να πλένεις τα  ρούχα σου στο πλυντήριο τις ώρες που όταν τα απλώσεις, έχει ακόμα ήλιο. Και δε θα χρειαστεί να χρηστιμοποιήσεις στεγνωτήριο, σε περίπτωση που έχεις. 

Σωστή συντήρηση των συσκευών

Η συντήρηση των κλιματιστικών για παράδειγμα, είναι κάτι που πολλοί αμελούν ή δεν κάνουν σωστά. Σωστά σημαίνει πως θα πρέπει να γίνεται συντήρηση των μονάδων μία ή δύο φορές τον χρόνο. Έτσι θα εξασφαλίσεις και πως θα έχουν την καλύτερη δυνατή απόδοση και φυσικά δεν θα είναι επιβλαβή για την υγεία σου. Το ίδιο ισχύει και για τον απορροφητήρα σου ή για οποιαδήποτε άλλη συσκευή διαθέτει φίλτρο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Mε αυτές τις τεχνικές ύπνου θα κοιμάσαι καλύτερα 

Κεντρική Φωτό: https://unsplash.com/@soroushkarimi 

Πηγή 

Home