Νόστιμες ιδέες, κόλπα μαγειρικής και συνταγές για αρχάριους!
Αυτό το βίντεο που θα δεις παρακάτω, σού δινει μερικές ωραίες ιδέες αλλά και συνταγές, που θα θες να δοκιμάσεις, ειδικά τώρα που είσαι σπίτι εξαιτίας της πανδημίας και έχεις χρόνο στη διάθεσή σου.
Δες το βίντεο!
Δες παρακάτω το καλύτερο σνακ με αυγά που μπορείς να φτιάξεις για τα παιδιά
Καταρχάς, μία συμβουλή: Με την κατανάλωση και το μαγείρεμα των αυγών, αυτό που χρειάζεται πάντα να προσέχεις είναι το χρώμα του κρόκου ενός αυγού.
Δες λοιπόν έναν εναλλακτικό τρόπο για να μαγειρέψεις φέτος τα αυγά που σου έμειναν από το Πάσχα. Μια ωραία συνταγή που θα αρέσει πολύ στα παιδιά σου. Κόβεις το αυγό στη μέση και το γεμίζεις. Στο βίντεο που θα δεις παρακάτω, φτιάχνει αυγά κοτοπουλάκια!
Διάβασε ακόμη: Σου περίσσεψαν αυγά από την Κυριακή του Πάσχα;
Προσοχή με τα βαμμένα αυγά του Πάσχα! Δεν γίνεται να μείνουν εκτός ψυγείο για πολύ καιρό
Τα αυγά δεν διατηρούνται για πολύ καιρό εκτός ψυγείου, για αυτό και θα πρέπει να προσέχεις πριν τα καταναλώσεις. Η κατανάλωσή τους μπορεί να προκαλέσει κάτι πολύ σοβαρό όπως θα δεις παρακάτω.
Η σαλμονέλα είναι η πιο κοινή μορφή τροφικής δηλητηρίασης και τα μολυσμένα αυγά είναι μια κύρια αιτία που συμβαίνει αυτό. Η σωστή προετοιμασία και συντήρηση των αυγών είναι καίριας σημασίας, ειδικά την περίοδο του Πάσχα.
Διάβασε ακόμη: Πώς να φέρεις γρήγορα σε θερμοκρασία δωματίου τα αυγά που ήταν στο ψυγείο
Αφήνοντας τα βραστά αυγά σε θερμοκρασία δωματίου για παρατεταμένες χρονικές περιόδους επιτρέπει σε επικίνδυνα βακτήρια, συμπεριλαμβανομένης της σαλμονέλας, να αυξάνονται με ταχύ ρυθμό. Τα τροφιμογενή παθογόνα αναπτύσσονται γρήγορα σε θερμοκρασίες μεταξύ 10 και 60 βαθμών κελσίου. Αυτή θεωρείται η “ζώνη κινδύνου”. Η μέση θερμοκρασία δωματίου κυμαίνεται στους 20-25 βαθμούς Κελσίου. Τα ψυγεία αποθηκεύουν τις τροφές κάτω από τους 5 βαθμούς κελσίου, κάτι που επιβραδύνει τον ρυθμό ανάπτυξης των βακτηρίων.
Διάβασε ακόμη: Πόσα αυγά επιτρέπεται να τρως ανά εβδομάδα;
Συστάσεις υγείας για τα αυγά
Σύμφωνα με τους ειδικούς θα πρέπει πάντα να απορρίπτεται οποιαδήποτε ευπαθή τρόφιμα, όπως είναι και τα βραστά αυγά, τα οποία έχουν μείνει σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερο από δύο ώρες. Η κατευθυντήρια γραμμή για αυτές τις δύο ώρες ισχύει για τα αυγά που μόλις τα έχεις βράσει, καθώς και για εκείνα που τα έχεις στην συντήρηση του ψυγείου και τα βγάζεις πάλι έξω. Κατά τη διάρκεια των ζεστών καλοκαιρινών μηνών, ή οποιαδήποτε στιγμή η θερμοκρασία περιβάλλοντος υπερβαίνει τους 30 βαθμούς κελσίου, πρέπει να πετάς οποιαδήποτε ευπαθή τρόφιμα που έχουν μείνει εκτός ψυγείου για περισσότερο από μία ώρα.
Διάβασε ακόμη: Αυτές τις τροφές πρέπει να τις αποφεύγεις το πρωί