Ποιοι είναι οι μύθοι που αφορούν την εικόνα του σώματος σου;
Μύθος 1: Υπάρχουν «καλά» και «κακά» τρόφιμα
Προφανώς μια σαλάτα γεμάτη βιταμίνες και αντιοξειδωτικά θα θρέψει το σώμα σου καλύτερα από ένα πιάτο πατάτες τηγανητές. Ωστόσο, το να κατατάσσεις τα τρόφιμα σε «καλά» και «κακά», σε ωθεί να έχεις συναισθηματική σύνδεση με το φαγητό. Είναι άλλο να σκέφτεσαι την πίτσα ως ανθυγιεινό φαγητό και άλλο να λες στον εαυτό σου ότι δεν είσαι υγιής, επειδή έφαγες ένα κομμάτι πίτσας.
Μύθος 2: Αν έχεις παραπάνω κιλά δεν είσαι υγιής
Το υπερβολικό βάρος, δε σημαίνει αυτόματα ότι δεν είσαι υγιής. Μην εστιάζεις σε μια νοοτροπία που προάγει την απώλεια βάρους ως προϋπόθεση, για να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου. Μπορείς να είσαι υγιής, ανεξάρτητα από το νούμερό του jean σου.
Μύθος 3: Πρέπει να κάνεις μια αλλαγή εμφανισιακά, για να νιώσεις θετικά με το σώμα σου
Αναμφίβολα. όλοι μας νιώθουμε καλύτερα αν αλλάξουμε το χρώμα των μαλλιών μας, αν αγοράσουμε καινούργια ρούχα, αν χάσουμε 2-3 κιλά. Αλλά αυτή η καλή διάθεση, είναι πρόσκαιρη, δεν είναι; Σημασία έχει να αγαπάς ολόχρονα τον εαυτό σου. Και όχι όποτε διαφοροποιείς την εμφάνισή σου.
Μύθος 4: Είναι εντάξει ο γιατρός σου να σου τη «λέει» για το βάρος σου
Ίσα-ίσα, το γεγονός ότι είναι γιατρός δεν του δίνει κανένα δικαίωμα να σε κάνει να ντρέπεσαι για το σώμα σου. Ο ρόλος του είναι να σε βοηθήσει να ανακαλύψεις ποιες συνήθειες μπορείς να αλλάξεις για να είσαι πιο υγιής. Μέχρι εκεί. Αν δεν σε κάνει να νιώθει άνετα να του μιλάς, τότε ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Να αλλάξεις γιατρό.
Δες επίσης: Quotes 9 μοντέλων που θα σε κάνουν να αγαπήσεις το σώμα σου
Διάβασε επίσης: Πώς είναι πραγματικά οι γυναίκες μετά από μια γέννα;
Μύθος 5: Χρησιμοποιείς τη λέξη «θέληση», για να περιγράψεις την αντίστασή σου ανθυγιεινά φαγητά
Ακόμη ένα απτό παράδειγμα ότι έχει συναισθηματική σχέση με το φαγητό. Για παράδειγμα, όταν λες στον εαυτό σου ότι έχεις τη «θέληση» να αντισταθείς σε αυτό το κομμάτι cheesecake, προσθέτεις ένα συγκεκριμένο συναίσθημα σε αυτό το φαγητό. Κατά κάποιον τρόπο υποδεικνύεις πως πρέπει να ντρέπεσαι αν το φας. Φάε, αλλά με μέτρο. Επικεντρώσου στο πώς αισθάνεται το σώμα σου όταν τρως. Και όχι στο να νιώθεις σαν να κάνεις κάτι λάθος.
Μύθος 6: Αυτοπεποίθηση σημαίνει να αισθάνεσαι πάντα στα καλύτερά σου
Μέγα λάθος. Εμπιστοσύνη στον εαυτό σου σημαίνει να κατανοείς πως θα έχεις καλές και κακές μέρες. Άνθρωπος είσαι άλλωστε, με συναισθήματα. Αυτό σημαίνει ότι θα έχει μέρες που θα έχεις τις μαύρες σου και αυτό είναι απολύτως θεμιτό.
Μύθος 7: Ο τρόπος που βλέπεις τον εαυτό σου είναι ακριβώς ο τρόπος που σε βλέπουν οι άλλοι
Δεν ισχύει και κατά βάθος το ξέρεις. Όχι, δεν εστιάζουν όλοι στην κυτταρίτιδα σου. Και ναι, υπάρχουν άνθρωποι που σε αγαπάνε με την κυτταρίτιδα και τη σουρωμένη κοιλίτσα σου. Εσύ πάλι; Αγαπάς τον εαυτό σου;
Διάβασε ακόμη: Πώς θα αγαπήσεις το σώμα σου