Πώς να φτιάξεις παραδοσιακό ρυζόγαλο
Ένα αρωματικό ρυζόγαλο για όλη την οικογένεια!
Όλοι φαντάζομαι έχουμε δοκιμάσει από κάποια γιαγιά μας όταν ήμασταν μικροί και ζητούσαμε γλυκό. Είναι πολύ νόστιμο και υγιεινό! Φτιάξε την παραδοσιακή συνταγή και απόλαυσε αμέσως!
Υλικά:
- 2 λίτρα πλήρες γάλα αγελάδας
- 150 γρ. ζάχαρη
- 1 λίτρο νερό
- 5 κουτ. σούπας ρύζι καρολίνα
- 1 βανίλια
Διάβασε ακόμη: Γρήγορη και θρεπτική σούπα με κόκκινες φακές
Εκτέλεση:
- Ζεσταίνεις σε μια μεγάλη κατσαρόλα το γάλα και το νερό μέχρι να γίνει χλιαρό
- Ρίχνεις το ρύζι μαζί με τη ζάχαρη
- Ανακατεύεις μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και τότε χαμηλώνεις τη φωτιά
- Αφήνεις να βράσει το ρύζι χωρίς να ανακατέψεις
- Όταν αρχίζει να πήζει ανακατεύεις μόνο πάνω-πάνω και στη συνέχεια και κάτω στον πάτο
- Όταν αρχίσει να κάνει φουσκάλες σταματάς το ανακάτεμα και αφήνεις για 2 λεπτά
- Αφήνεις για λίγο μέχρι να πήξει λίγο ακόμα και μεταφέρεις σε μπολάκια
- Σερβίρεις ή ζεστό ή το τοποθετείς στο ψυγείο να κρυώσει
Διάβασε ακόμη: Ετοιμάσου για... ζυμαρικά βίδες με μασκαρπόνε, λεμόνι και πράσινα τρυφερά φύλλα!
Πηγή: unique-ermes.com.cy