Thumbnail

Πώς να γυμνάσεις σωστά τους μηρούς και τους γλουτούς σου Πώς να γυμνάσεις σωστά τους μηρούς και τους γλουτούς σου

Τα λάθη που κάνεις και πρέπει να αποφύγεις
O λόγος που κάποιοι θεωρούν δύσκολη περιοχή του μηρούς και τους γλουτούς είναι επειδή οι γυναίκες έχουν περισσότερο λίπος από τους άνδρες σε εκείνα τα σημεία. Με τη σωστή όμως άσκηση, θα έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε κατά τη διάρκεια της άσκησης και εμποδίζουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα 

Κρατάς ένα σταθερό ρυθμό στη προπόνηση. Για παράδειγμα το να κάνεις διάδρομο μία ώρα και η ένταση είναι όλη την ώρα η ίδια.

Κάνεις τεράστια διαλείμματα μεταξύ των sets. Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά λάθη .Όταν κάνεις προπόνηση, πρέπει να κάνεις μικρά διαλείμματα (20 sec με 1 min ανάλογα την προπόνηση). Ένας λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί πολλές φορές αφαιρείσαι από τη χρήση του κινητού μέσα στο γυμναστήριο.

Αγνοείς τη σημασία και την ιστορία των αντιστάσεων για καλλίγραμμα πόδια και γλουτούς. Προσθέτοντας λίγα μόνο βάρη στις ασκήσεις σου και αυξάνοντας τις επαναλήψεις, τονώνεις τις μυικές σου ομάδες, με αποτέλεσμα να διπλασιάζεις την καύση λίπους και θερμίδων. Αυτό δεν ισχύει μόνο κατά τη διάρκεια της άσκησης, αλλά και μέσα στην ημέρα γενικά.

Δεν κάνεις αρκετές καρδιοαγγειακές ασκήσεις και εστιάζεις μόνο εκεί που πιστεύεις ότι έχεις πρόβλημα (πχ πόδια). Βάλε στην προπόνησή σου ασκήσεις όπως έντονο περπάτημα, τρέξιμο, κολύμπι, ποδήλατο, σχοινάκι, ανέβασμα σκαλιών κτλ.

Κάνεις τις ίδιες ασκήσεις και τις ίδιες επαναλήψεις. Για παράδειγμα, μετά από ένα χρονικό διάστημα οι δώδεκα επαναλήψεις δε θα σε κουράζουν πια. Αυτό σημαίνει ότι είναι καιρός να αυξήσεις την αντίσταση ή τις επαναλήψεις που κάνεις αν θες να δεις αποτέλεσμα.

Κάνεις λάθος ασκήσεις σύμφωνα με τον σωματότυπό σου. Ενδεικτικές ασκήσεις είναι:

  • Σωματότυπος τύπου μήλο: Συνδυασμός αερόβιων ασκήσεων και ήπιας μυϊκής ενδυνάμωσης.
  • Αχλάδι: Μισή ώρα καρδιοαγγειακής άσκησης μέχρι 3 φορές την εβδομάδα και ασκήσεις με βάρη.
  • Κλεψύδρα: Μυϊκή ενδυνάμωση με έμφαση στα χέρια και τα πόδια και φυσικά καρδιοαγγειακή άσκηση.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Tα σνακ που θα πάρεις μαζί σου στην παραλία

Thumbnail

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Mήπως να ξεκινήσεις το ποδήλατο;

Επιβραβεύεις τις προπονήσεις σου με φαγητό. Αυτός είναι πολύ λάθος τρόπος σκέψης.  “Τώρα που έλιωσα στη γυμναστική, μπορώ να φάω ένα ολόκληρο κουτί πίτσα άνετα, τα ‘χω ήδη κάψει όλα”. Κάπως έτσι μετά την προπόνηση καταλήγεις να τρως burgers και τηγανητές πατάτες. 

Γίνεσαι προπονήτρια του εαυτού σου. Μην εκτελείς προγράμματα που βγάζεις μόνη σου ή μην ακολουθείς αυτά που βρίσκεις στο Instagram και στο YouTube. Επίσης, μην αγνοείς τις συμβουλές κάποιου επαγγελματία, το πιθανότερο είναι ότι σε τέτοιες περιπτώσεις δεν θα υπάρχει αποτελέσματα, αλλά πιθανότατα να υπάρξει και κάποιος τραυματισμός.

Είσαι επιεικής με τον εαυτό σου. Η γυμναστική δεν πρέπει να σου φαίνεται εύκολη. Αντιθέτως, θα πρέπει να σε φτάνει στα όριά σου και να κάνει τα πόδια σου να τρέμουν. Αν θεωρείς το πρόγραμμά σου εύκολο, είναι λογικό να μην βλέπεις τα επιθυμητά αποτελέσματα στο σώμα σου διότι δεν γυμνάζεσαι αρκετά.

Για να δεις αποτελέσματα πρέπει να έχεις και rest days μέσα στη εβδομάδα. Ο ανθρώπινος μυς για να επανέλθει σε φυσιολογική κατάσταση μετά από μια έντονη προπόνηση χρειάζεται περίπου 48 ώρες ξεκούρασης. Έτσι λοιπόν προσαρμόζεις το πρόγραμμα σου ανάλογα, για να κρατάς τους μύες υγιείς.

Πηγή 

Home