Thumbnail

Σούπερ μάρκετ την εποχή του κορωνοϊού Σούπερ μάρκετ την εποχή του κορωνοϊού

Πώς θα κάνεις με ασφάλεια τα ψώνια σου
Ποιός θα μας το έλεγε ότι θα έφτανε μια εποχή που η βόλτα στο σούπερ μάρκετ, θα ήταν η μόνη έξοδος μας μες τη βδομάδα.

Όσες προμήθειες και αν έχεις εξασφαλίσει, εύλογα κάποια στιγμή θα πρέπει να βγεις έξω, είτε για να πάρεις φρέσκα φρούτα, είτε ακόμη και φάρμακα. Μπορεί να μη βλέπεις την ώρα γιατί όσο και να πεις, κλεισμένη στο σπίτι, θες να βγεις έξω για λίγο, να πάρεις τον αέρα σου, αλλά από την άλλη δικαιολογημένα φοβάσαι. Μπορεί και να σκέφτεσαι: Και αν τώρα κολλήσω τον ιό, ενώ κατά τα άλλα είμαι κλεισμένη στο σπίτι; 

ΔΙΑΒΑΣΕ: Οι Δήμοι Αγλαντζιάς και Λατσιών ενεργοποιούν την εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση των δημοτών

Δες λοιπόν κάποια μέτρα που πρέπει να τηρείς με ευλάβεια 

  • Σχεδίασε ένα πλάνο στο μυαλό σου για την επικείμενη έξοδο. Πού ακριβώς θα πας και για πόση ώρα; Εντάξει, δεν έχεις και πολλές επιλογές, αλλά λιγότερο χρόνο θα χρειαστείς στο βετζινάδικο και περισσότερο στο σούπερ μάρκετ. Τι άλλο χρειάζεσαι; Αυτό πρέπει να το σκεφτείς καλά, μιας και που θα βγεις έξω, ώστε να μη χρειαστεί να βγεις ξανά την επόμενη ή τη μεθεπόμενη. Τι ώρα θα πας και ποια μέρα; Μπορεί ο περισσότερος κόσμος να είναι στο σπίτι όπως εσύ, αλλά τυπικά, ακόμη και αυτή την περίοδο, τα απογεύματα από τις 16:00 μέχρι τις 18:00 και τα σαββατοκύριακα, τα σουπέρ μάρκετ είναι συνήθως πιο πολυσύχναστα. 

ΔΙΑΒΑΣΕ: Ο Δήμος Πάφου φροντίζει τα άτομα τρίτης ηλικίας και όσα ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες

SUPERMARKET

  • Να έχεις μαζί σου ένα βιολογικό καθαριστικό. Μπορεί πλέον στις εισόδους να σε προμηθεύουν με γάντια και αντισηπτικό, αλλά δε χάνεις τίποτα να παίρνεις επιπλέον μέτρα προστασίας. Για παράδειγμα, αν έχεις μαζί σου αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια μπορείς να καθαρίζεις κάθε επιφάνεια που αγγίζεις, όπως το καροτσάκι για παράδειγμα. Πάρε μαζί σου και αντισηπτικό τσέπης εννοείται. Αν είσαι άρρωστος, φοράς οπωσδήποτε ειδική μάσκα. 

ΔΙΑΒΑΣΕ: Συμβουλές για την καραντίνα από τον Παγκύπριο Σύλλογο Ψυχολόγων Κύπρου

SUPERMARKET

  • Πλένε τα χέρια σου, με σαπούνι, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Πριν βγεις έξω και μόλις επιστρέψεις στο σπίτι. Πριν και μετά που ξεπακετάρεις τα ψώνια, ειδικά αν έχεις βήξει ή φταρνιστεί κατά τη διάρκεια. Παρόλο που δεν έχει αποδειχθεί ότι ο ιος μεταδίδεται από το φαγητό ή τις συσκευασίες, εσύ το οφείλεις στον εαυτό σου και τους δικούς σου στο σπίτι, να καθαρίζεις καθετί προτού το τοποθετήσεις στα ντουλάπια. 

ΔΙΑΒΑΣΕ: Κορωνοϊός: H μαρτυρία ενός Κύπριου που ζει στην Ιταλία

SUPERMARKET

  • Αν ανήκεις σε ευπαθή ομάδα, καλύτερα ζήτησε από κάποιον από το οικείο περιβάλλον σου να ψωνίσει για σένα και να αφήσει τα ψώνια έξω από την πόρτα. Πολλοί Δήμοι στην Κύπρο έχουν αναπτύξει αυτό το δίκτυο υπηρεσίας προς τους δημότες τους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ή είναι άτομα τρίτης ηλικίας. Οπότε, δεν υπάρχει καμία, μα καμία ντροπή, να ζητήσεις βοήθεια. Ειδικά αυτή την περίοδο, ο ένας μας πρέπει να στηρίζει τον άλλον. 

ΔΙΑΒΑΣΕ: Κορωνοϊός: Tι κάνεις εάν αρρωστήσει ένα άτομο στο σπίτι σου

Πηγή 

 

 

Home