Thumbnail

Τι και πώς τρώμε τις ημέρες του Πάσχα; Τι να προσέξουμε Τι και πώς τρώμε τις ημέρες του Πάσχα; Τι να προσέξουμε

Οι ειδικοί δίνουν 5 συμβουλές για να αποφύγουμε τη δυσφορία μετά το φαγοπότι εν μέσω κορωνοϊού
Τόσο η Μεγάλη Εβδομάδα όσο και οι ημέρες του Πάσχα συνοδεύονται από πολλές διατροφικές παραδόσεις. Ωστόσο, ο κορωνοϊός και οι περιορισμοί για τη μη μετάδοσης του κορωνοϊού, είναι αλήθεια πως από πέρσι έχουν αλλάξει πολλά στις διατροφικές μας συνήθειες. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν μπορείς να φροντίσεις τον εαυτό σου και τη διατροφή σου.

Τι είναι καλό να έχεις υπόψη σου 

 

Αυγά
Απόφυγε την υπερβολική ποσότητα. Βάψε λίγα αυγά τα οποία θα τσουγκρίσεις με την οικογένειά σου και θα μπορέσετε να φάτε ευχάριστα από την Κυριακή του Πάσχα και έπειτα ως πρωινό με μια φέτα ψωμί, ως προσθήκη στις σαλάτες ή σε ένα σάντουιτς με ντομάτα, αγγουράκι και μαρούλι.

Βάλε μέτρο σε μαγειρίτσα ή σούπα αυγολέμονη και κρέας
Η μετάβαση από την περίοδο νηστείας στη μεταμεσονύκτια σούπα ή τη μαγειρίτσα του Μ.Σαββάτου και το πασχαλινό τραπέζι με κρεατοφαγία, κορεσμένα λιπαρά, αλκοόλ και γλυκά, θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή. Αυτό έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία για τους ηλικιωμένους και τα άτομα με προβλήματα υγείας. Η απότομη αλλαγή στην ποσότητα και τη σύσταση των γευμάτων μπορεί να προκαλέσει και έντονη γαστρεντερική δυσφορία. Γι’ αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή το βράδυ του Μ. Σαββάτου. Στόχευσε σε ένα μεσαίο πιάτο, συνόδεψέ το μόνο με σαλάτα ή και λίγο ψωμί, και άφησε να περάσει λίγη ώρα προτού ξαπλώσεις για ύπνο.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σήμερα αγάπησε το σώμα σου, όπως ακριβώς είναι! 

bn

Το πρωινό παραμένει ο «βασιλιάς» και το Πάσχα
Μην παραλείψεις το πρωινό την Κυριακή του Πάσχα. Θα βοηθήσει να περιορίσεις την ποσότητα του μεσημεριανού γεύματος. Σε αυτό το πλαίσιο κατανάλωσε φρούτα πλούσια σε φυτικές ίνες όπως μήλο, πορτοκάλι ή μπανάνα και απόφυγε το τσιμπολόγημα μέχρι το μεσημέρι.

Οδηγίες για το πασχαλινό τραπέζι
Ξεκίνησε με τη σαλάτα πριν το γεύμα, ούτως ώστε να αυξηθεί το αίσθημα του κορεσμού και συνεπώς να καταναλώσεις μικρότερη ποσότητα φαγητού στη συνέχεια. Στο μεσημεριανό σέρβιρε τη μερίδα στο πιάτο σου και απόφυγε την κατανάλωση φαγητού απευθείας από τις πιατέλες. Αφαίρεσε το ορατό λίπος και την πέτσα από το κρέας και απόλαυσε σε μικρή ποσότητα τις πολύ υψηλές πηγές κορεσμένου λίπους και χοληστερόλης, όπως τα εντόσθια και το κοκορέτσι. Προτίμησε το κόκκινο κρασί που είναι γνωστό για τις καρδιοπροστατευτικές του ιδιότητες λόγω της αντιοξειδωτικής του δράσης, αντί για άλλα αλκοολούχα ποτά. Κι εδώ χρειάζεται η κατανάλωση να γίνεται με μέτρο, ενώ 1 ή 2 ποτηράκια σε κάθε γεύμα είναι αρκετά.

 

ασ

Απόφυγε την κατανάλωση γλυκού μαζί με το γεύμα. Προτίμησε κάποιο φρούτο ή συνδυασμό φρούτου με γιαούρτι. Αν υπάρχει γλυκό που επιθυμείς να φας, καλύτερα άφησε να περάσουν 2-3 ώρες από το φαγητό, πριν απολαύσεις μια μικρή ποσότητα το απόγευμα.

Το μενού μετά το Πάσχα
Από την Τρίτη ημέρα του Πάσχα και έπειτα, επέλεξε ζυμαρικά, λαδερά, όσπρια, ψάρια και θαλασσινά, που προσφέρουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και είναι πιο φιλικά για το στομάχι.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Tο 10λεπτο workout που θα σου φέρει το αποτέλεσμα που ονειρεύεσαι (Βίντεο)

Πηγή: star.gr

Home