Thumbnail

Είχες επεισοδιακή υπερφαγία; 8 στρατηγικές για να την ξεπεράσεις Είχες επεισοδιακή υπερφαγία; 8 στρατηγικές για να την ξεπεράσεις

Οι επιστήμονες υγείας έχουν καταλήξει σε μερικές στρατηγικές που πρέπει να ακολουθηθούν για διαχείριση της άμετρης κατανάλωσης τροφής, μήπως να ρίξεις μια ματιά;
Οι επιστήμονες υγείας έχουν καταλήξει σε μερικές στρατηγικές που σου παρουσιάζουμε πιο κάτω, για διαχείριση και αντιμετώπιση της άμετρης κατανάλωσης τροφής. 

Ρίξε μια ματιά και την επόμενη φορά που ίσως υπάρξει ένα τέτοιο περιστατικό, ακολούθησε την στρατηγική που ταιριάζει σε σένα: 

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι λόγοι που έχεις φουσκωμένη κοιλιά

• Σταμάτα σήμερα να κάνεις δίαιτα: Όχι μια οποιαδήποτε δίαιτα, αλλά αυτή που σου στερεί συγκεκριμένες ομάδες τροφίμων, είναι πολύ χαμηλή σε θερμίδες και δε γίνεται υπό την επίβλεψη κάποιου ειδικού. Μην απαγορεύεις στον εαυτό σου τρόφιμα. Αντίθετα, προσπάθησε να ανακαλύψεις κάποιες υγιεινές τροφές που μπορεί να εντάξεις στο καθημερινό σου διαιτολόγιο.

• Αντιμετώπισε το καθημερινό στρες: Πώς; Σίγουρα όχι με το φαγητό. Βρες εναλλακτικούς τρόπους για να διαχειριστείς το καθημερινό άγχος. Ξεκίνα από τώρα. Χαλάρωσε για λίγα λεπτά και ανάπνευσε βαθιά. Πάρε λίγο χρόνο για τον εαυτό σου, έστω λίγα λεπτά.

• Ασκήσου: Εκτός από την καταπολέμηση του στρες, η άσκηση θα σε βοηθήσει και στην απώλεια βάρους με υγιή τρόπο. Θα σου δώσει την απαραίτητη τονωτική ένεση ενέργειας για να σταματήσεις ακόμα και τον συναισθηματικό τρόπο κατανάλωσης τροφής. Βρες αυτό που ταιριάζει σ’ εσένα και στους δικούς σου ρυθμούς.

 

02

unsplash.com/photos/cMHzDQ8ZPMM

 

• Αντιμετώπισε την πλήξη: Όχι με τσιμπολόγημα, αλλά αλλιώς. Πάρε τηλέφωνο μια φίλη που έχετε καιρό να μιλήσετε, βγες μια βόλτα, ζωγράφισε, διάβασε ένα βιβλίο.

• Χρησιμοποίησε ένα ημερολόγιο καταγραφής τροφίμων: Κατάγραψε τι τρως, τι ώρα και πώς νιώθεις όταν το τρως. Προσπάθησε να αποκωδικοποιήσεις τα συναισθήματα που σε οδηγούν να ξεφύγεις. Βρες τρόπους για να το προλάβεις την επόμενη φορά που θα σου τύχει κάτι αντίστοιχο.

• Άκου το σώμα σου: Μάθε να διαχωρίζεις το αίσθημα της πραγματικής και της συναισθηματικής πείνας. Αν δεν έχει περάσει πολλή ώρα από το τελευταίο γεύμα σου ή δε γουργουρίζει η κοιλιά σου, μπορεί να μην πεινάς. Περίμενε 15 λεπτά. Πεινάς ακόμη;

• Απόφυγε τους πειρασμούς: Άδειασε τα ράφια σου και το ψυγείο σου από τρόφιμα που συνηθίζεις να καταναλώνεις σε στιγμές άμετρης υπερφαγίας, όπως, γλυκά και αλμυρά σνακ (μπισκότα, πατατάκια, σοκολάτες, φρυγανιές) και ό,τι άλλο θεωρείς ότι θα μπορούσε να σε κάνει να χάσεις τον έλεγχο.

• Μην παραλείπεις γεύματα: Ξεκίνα με το πρωινό, συνέχι- σε με το δεκατιανό, το μεσημεριανό, το απογευματινό και το βραδινό σου γεύμα. Αν παραλείψεις ακόμα και κάποιο σνακ, μπορεί να σε οδηγήσει σε άμετρη κατανάλωση τροφής κάποια άλλη στιγμή της ημέρας.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαριέσαι τη γυμναστική; 5 ιδανικές ασκήσεις για εσένα (Βίντεο)

 

Πηγή

 

κεντρική φώτο: unsplash.com/photos/rI-H4uvJceI

Home