Thumbnail

4 τρόποι που το φθινόπωρο επηρεάζει την απόδοση σου στη δουλειά 4 τρόποι που το φθινόπωρο επηρεάζει την απόδοση σου στη δουλειά

Δες για να ξέρεις τι σε περιμένει και πώς να το χειριστείς
Η φθινοπωρινή περίοδος σηματοδοτεί μια εποχή αλλαγών στον κόσμο. Τα φύλλα αλλάζουν χρώμα, οι μέρες γίνονται πιο σύντομες και αρχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για την περίοδο των εορτών.

Όσο κι αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε, δεν είμαστε πάντα οι ίδιοι στην δουλειά, καθώς πολλά πράγματα μπορεί να μας επηρεάσουν. Ένα από αυτά είναι και το φθινόπωρο! 

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 3 Είδη συναδέλφων και πώς να τα αντιμετωπίσεις

Πιο κάτω θα δεις τους 4 τρόπους με τους οποίους ο πιο κρύος καιρός θα επηρεάσει την απόδοση στο χώρο εργασίας σου:

 

1. Θα γίνεις πιο παραγωγική 

Μια πρόσφατη μελέτη του Harvard Business School δείχνει ότι ο κακός καιρός προάγει μεγαλύτερη παραγωγικότητα στο χώρο εργασίας. Στις άσχημες καιρικές συνθήκες, οι εργαζόμενοι δεν μπαίνουν στον πειρασμό να κάνουν δραστηριότητες εκτός της εργασίας τους, όπως περπάτημα έξω, βόλτα στην παραλία, ηλιοθεραπεία κ.λπ.

2. Θα γίνεις λιγότερη παραγωγική 

Ενώ ο άσχημος καιρός μπορεί από τη μία να σε βοηθήσει να παραμένεις συγκεντρωμένη στις εργασίες σου, θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για κάποια νωχελικά διαλείμματα κατά τους ψυχρότερους μήνες. Ιδιαίτερα ο κακός καιρός μπορεί να εμποδίσει τους ανθρώπους να φτάσουν στην εργασία τους εγκαίρως και σε ακραίες περιπτώσεις θα κρατήσει τους εργαζόμενους στο σπίτι για μέρες κάθε φορά. Σύμφωνα με τις στατιστικές του Γραφείου Εργασίας, ενώ λιγότερο από το 0,5 τοις εκατό των εργαζομένων χάνουν μια μέρα εργασίας λόγω των καιρικών συνθηκών κατά τους θερμότερους μήνες, αυτό το ποσοστό αυξάνεται σε σχεδόν 2 τοις εκατό κατά τους ψυχρότερους μήνες.

 

autumn

pexels.com/photo/woman-in-white-blouse-and-blue-jeans-standing-on-grass-field-2666467/

 

3. Οι αρνητικές διαθέσεις θα ενισχυθούν.

Μια μελέτη του 2008 έδειξε ότι ο καιρός επηρεάζει περισσότερο τις αρνητικές διαθέσεις παρά τις θετικές διαθέσεις. Ο κακός καιρός, ιδιαίτερα ο αυξημένος άνεμος και το γεγονός ότι σκοτεινιάζει από πολύ νωρίς , θα αυξήσουν τις αρνητικές διαθέσεις, ενώ ο όμορφος καιρός θα σε διευκολύνει. Εάν τείνεις να είσαι πιο θετικός άνθρωπος γενικά, ο καιρός δεν θα επηρεάσει τόσο τις διαθέσεις σου.

Η αλλαγή των εποχών μπορεί επίσης να προκαλέσει μια εποχική κατάθλιψη, που ονομάζεται Εποχιακή Συναισθηματική Διαταραχή (ΕΔΕ). Αυτή είναι μια πολύ πιο έντονη αλλαγή της διάθεσης, που συχνά προκαλείται από τη μείωση της έκθεσής μας στον ήλιο και τη βιταμίνη D καθώς οι μέρες γίνονται πιο σύντομες. Εάν αισθάνεσαι ιδιαίτερα καταθλιπτική, λιγότερο ενεργητική και τείνεις να κοιμάσαι περισσότερο αλλά νιώθεις ακόμα κουρασμένη, τότε μάλλον υπάγεσαι κι εσύ σε αυτή την κατηγορία. 

4. Θα έχεις μεγαλύτερη ενσυναίσθηση

Υπάρχει ένας λόγος που ο καιρός είναι ένα θέμα συζήτησης μιας και είναι ένα θέμα που βιώνουμε όλοι από κοινού. Απέναντι στο προκλητικό κλίμα που περιλαμβάνει πτώση της θερμοκρασίας, ψυχρότερους ανέμους , περισσότερο σκοτάδι παρά μέρα και την πιθανότητα έκτακτων καιρικών φαινομένων, έρχεσαι πιο κοντά με τους άλλους ανθρώπους. 

Δεδομένων των κακών διαθέσεων αλλά της αυξημένης ενσυναίσθησης που έρχεται με τον πιο κρύο καιρό, επικεντρώσου στο να κρατήσεις τους ανθρώπους ενωμένους στο χώρο εργασίας. 

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 3 tips για να ισορροπείς σε καριέρα και προσωπική ζωή

 

Πηγή

 

κεντιρκή φώτο: unsplash.com/photos/2aWKC6AVLBk

Home