Αφού μένουμε σπίτι, φτιάχνουμε φρέσκα ραβιόλια
Άλλωστε, δε βιαζόμαστε να πάμε και πουθενά
Υλικά
Για τα ραβιόλια
- 500 γρ. αλεύρι (σκληρό)
- 5 αυγά
- 5 κρόκους αυγών
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
- 300 γρ. κατσικίσιο τυρί
- 50 γρ. λιαστές ντομάτες
- 1 κουταλιά φρέσκο θυμάρι (ψιλοκομμένο )
- 1 κουταλάκι ρίγανη
- αλάτι & πιπέρι
ΔΙΑΒΑΣΕ: Ο Γιώργος Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine φτιάχνει πάβλοβα με φράουλες
Eκτέλεση:
Για τη γέμιση
- Σε ένα μπολ "σπας" το κατσικίσιο τυρί με τα χέρια σου.
- Μετά ψιλοκόβεις τις λιαστές ντομάτες και τις βάζεις στο μπολ με το τυρί. Ανακατεύεις με τα χέρια σου.
- Προσθέτεις το αλάτι , το πιπέρι, το θυμάρι και τη ρίγανη. Ανακατεύεις με μια κουτάλα και αφήνεις στην άκρη.
Για τα ραβιόλια
- Στον κάδο του μίξερ τοποθετείς όλα τα υλικά και ομογενοποιείς με τον γάντζο μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο ζυμάρι.
- Σκεπάζεις το ζυμάρι με μεμβράνη και το αφήνεις να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
- Στη συνέχεια, το κόβεις σε τέσσερα κομμάτια. Αλευρώνεις τον πάγκο εργασίας και τοποθετείς το ένα κομμάτι. Με την παλάμη σου ανοίγεις ελαφρώς τη ζύμη και τη διαμορφώνεις σε τέτοιο σχήμα και πάχος, ώστε να μπορεί να περάσει άνετα από το μεγαλύτερο άνοιγμα της μηχανής των ζυμαρικών.
- Αφού την περάσεις από τη μηχανή, διπλώνεις τη ζύμη στη μέση και αλευρώνεις εξωτερικά. Περνάς πάλι από τη μηχανή, ξεκινώντας από την πλευρά όπου ενώνονται οι 2 άκρες. Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία αρκετές φορές μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και γυαλιστερή. Μικραίνεις το άνοιγμα της μηχανής κατά μία σκάλα και περνάς τη ζύμη από το άνοιγμα αυτό. Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία περνώντας τη ζύμη διαδοχικά από κάθε βαθμίδα της μηχανής, αλευρώνοντάς την κάθε φορά μέχρι να έχετε ένα λεπτό και λείο φύλλο..
Για τη σύνθεση
- Για να γεμίσεις τα ραβιόλια, απλώνεις το ανοιγμένο φύλλο στον πάγκο και με ένα κουπάτ 8 εκ. κόβεις τη ζύμη σε στρογγυλά κομμάτια.
- Μοιράζεις τη γέμιση ισόποσα και τοποθετείς στο κέντρο του κάθε κομματιού με ένα κουτάλι . Κλείνεις τη ζύμη σε σχήμα μισοφέγγαρου ή στρόγγυλου, πιέζοντας καλά τις άκρες με τα χέρια σας και παράλληλα αφαιρείς τον αέρα από το εσωτερικό του ζυμαρικού.
Περισσότερες συνταγές από τον Γιώργο Ερωτοκρίτου