Thumbnail

Αυτή η συνταγή για ντάκος cheesecake θα σε ξετρελάνει Αυτή η συνταγή για ντάκος cheesecake θα σε ξετρελάνει

Η αλμυρή εναλλακτική που αξίζει να δοκιμάσεις
Ο συνδυασμός του τραγανού παξιμαδιού, με το κρεμώδες τυρί και τα ζουμερά ντοματίνια είναι το κάτι άλλο.

Υλικά: 

  • 2 κριθαροκουλούρες
  • 250 γρ. φέτα
  • 200 γρ γαλοτύρι ή κατίκι
  • 1 συσκευασία ντοματίνια κομμένα στα 4
  • ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτό το σνακ θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Εκτέλεση: 

  • Βρέχεις καλά τις κριθαροκουλούρες, τις στραγγίζεις και τις βάζεις στο μούλτι με 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο.
  • Τις θρυμματίζεις, βλέπεις αν χρειάζονται λίγο ακόμη λάδι, και τις βάζεις στον πάτο του τσέρκι.
  • Πιέζεις καλά, όπως κάνουμε στο cheesecake, ευθυγραμμίζεις με κουτάλι και βάζεις στο ψυγείο να σφίξει.
  • Στο μούλτι χτυπάς τη φέτα με το άλλο τυρί και με λίγο λάδι μέχρι το μείγμα να γίνει σαν αλοιφή.
  • Απλώνεις το μείγμα πάνω από τις τριμμένες κριθαροκουλούρες.
  • Όσο σφίγγει το μείγμα μαρινάρεις τα ντοματίνια σε λάδι, αλάτι, ρίγανη και μαϊντανό.
  • Μετά από 1-1,5 ώρα, αφού σφίξει το μείγμα, ανοίγεις το τσέρκι και ρίχνεις προσεκτικά από πάνω τα μαριναρισμένα ντοματίνια.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Μεθυστικές» πένες με βότκα

Πηγή

 

κεντρική φώτο: bovary.gr/living/taste/ntakos-almyro-cheesecake-syntagi

Home