Αυτή η συνταγή για ντάκος cheesecake θα σε ξετρελάνει
Η αλμυρή εναλλακτική που αξίζει να δοκιμάσεις
Υλικά:
- 2 κριθαροκουλούρες
- 250 γρ. φέτα
- 200 γρ γαλοτύρι ή κατίκι
- 1 συσκευασία ντοματίνια κομμένα στα 4
- ελαιόλαδο
- ρίγανη
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτό το σνακ θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι
Εκτέλεση:
- Βρέχεις καλά τις κριθαροκουλούρες, τις στραγγίζεις και τις βάζεις στο μούλτι με 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο.
- Τις θρυμματίζεις, βλέπεις αν χρειάζονται λίγο ακόμη λάδι, και τις βάζεις στον πάτο του τσέρκι.
- Πιέζεις καλά, όπως κάνουμε στο cheesecake, ευθυγραμμίζεις με κουτάλι και βάζεις στο ψυγείο να σφίξει.
- Στο μούλτι χτυπάς τη φέτα με το άλλο τυρί και με λίγο λάδι μέχρι το μείγμα να γίνει σαν αλοιφή.
- Απλώνεις το μείγμα πάνω από τις τριμμένες κριθαροκουλούρες.
- Όσο σφίγγει το μείγμα μαρινάρεις τα ντοματίνια σε λάδι, αλάτι, ρίγανη και μαϊντανό.
- Μετά από 1-1,5 ώρα, αφού σφίξει το μείγμα, ανοίγεις το τσέρκι και ρίχνεις προσεκτικά από πάνω τα μαριναρισμένα ντοματίνια.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Μεθυστικές» πένες με βότκα
κεντρική φώτο: bovary.gr/living/taste/ntakos-almyro-cheesecake-syntagi