Δροσιστικό cheesecake λεμόνι

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σορμπέ γκρέιπφρουτ

 

Υλικά: 

  • 2 αβγά
  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 130 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. μπισκότα
  • 1 κουτ. του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστά μπισκότα με καραμέλα και σοκολάτα

 


Εκτέλεση: 

  • Αρχικά, σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνεις το βούτυρο.
  • Μόλις το βούτυρο λιώσει, θρυμματίζεις τα μπισκότα σου και τα προσθέτεις στο κατσαρολάκι, μέχρι να δημιουργηθεί μία κολλώδης βάση.
  • Μεταφέρεις τη ζύμη σου ένα σφαιρικό τσέρκι και την απλώνεις προσεκτικά.
  • Σε μία κουζινομηχανή, αναμειγνύεις το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Ομογενοποιείς σε μέτρια ένταση. Σταδιακά, προσθέτεις τα αβγά και συνεχίζεις να χτυπάς.
  • Περιχύνεις το σώμα του γλυκού πάνω στη ζύμη προσεκτικά.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς C.
  • Μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, μεταφέρεις στο ψυγείο για αρκετές ώρες.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Brownies με αλμυρή καραμέλα (και δεν περιγράφω άλλο)

 

Πηγή

κεντρική φώτο: tlife.gr/syntages/glyka/syntagi-gia-drosistiko-cheesecake-lemoni/1201831/


 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ