Ένα διαφορετικό, νόστιμο ντάκος
Η νόστιμη σαλάτα που θα θες να τρως όλο τον Αύγουστο
Υλικά:
- 4 κρίθινα παξιμάδια
- λίγο ξίδι με νερό για τα παξιμάδια
- 500 γρ. βλίτα
- 200 γρ. τριμμένη φέτα ή ξινομυζήθρα
- 2 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 αυγά
- 2-3 κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό
- ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: O Άκης Πετρετζίκης σού δείχνει πώς να φτιάξεις κρέπες από σπανάκι με ψητά λαχανικά
Για τα βλίτα
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαργαρίτα με καρύδα: H συνταγή για το cocktail καλοκαιριού
Εκτέλεση:
- Σε άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει ζεματάς τα βλίτα μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζεις και τα ανακατεύεις καλά με λίγο επιπλέον αλάτι, τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.
- Βρέχεις ελαφρά τους ντάκους με λίγο ξίδι και λίγο νερό.
- Βάζεις σε πιατέλα τα παξιμάδια και απλώνεις πάνω τους τα βλίτα, την ντομάτα, το τυρί και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνεις ελαφρά και περιχύνεις τον κάθε ντάκο με μια κουταλιά ελαιόλαδο.
- Τηγανίζεις τα αυγά, προσέχοντας να μη σφίξουν, και τα μοιράζεις πάνω σε κάθε ντάκο (για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, μπορούμε να κάνουμε τα αβγά ποσέ).
- Σερβίρεις με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ρίγανη. Την ντομάτα που θα περισσέψει τη σερβίρεις πλάι στον ντάκο και φυσικά δεν θα πάει χαμένη!
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καλοκαιρινή μακαρονάδα με σάλτσα πέστο