ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εύκολο σπιτικό παγωτό φράουλας (Φώτος)
Υλικά
- 75 γρ. παγωτό βανίλια
- 1 κρόκο αβγού
- 1 κ. σ. ζάχαρη
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανεύκολο, καλοκαιρινό cheesecake
Εκτέλεση
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
- Τοποθετείς το παγωτό στο φούρνο μικροκυμάτων για 30-40 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει. Άφησε το να κρυώσει για 5 λεπτά.
- Πρόσθεσε τον κρόκο αβγού στο λιωμένο παγωτό και ανακάτεψε καλά.
- Τοποθέτησε το μείγμα σε ένα πήλινο σκεύος μέσα σε ταψί με νερό και ψήσε για 40-50 λεπτά.
- Άφησε να πάρει θερμοκρασία δωματίου, κάλυψε με διάφανη μεμβράνη και τοποθέτησε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Απομάκρυνε την κρεμ μπρουλέ από το ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν ρίξεις την ζάχαρη πάνω από την κρέμα.
- Πασπάλισε την κρέμα με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και λιώσε την με την βοήθεια ενός φλόγιστρου για τραγανή υφή.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εύκολο μους σοκολάτα που θα απολαύσεις χωρίς τύψεις, με μόνο 3 υλικά