Thumbnail

Εύκολη συνταγή για την πιο τραγανή κοτόπιτα Εύκολη συνταγή για την πιο τραγανή κοτόπιτα

Σήμερα φτιάξε την πιο νόστιμη πίτα και απόλαυσε όλες τις ώρες
Αυτή η απολαυστική συνταγή είναι υπέροχη τόσο με το καφεδάκι σου το απόγευμα, όσο και με μια δροσερή σαλάτα για κυρίως γεύμα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φτιάξε κριτσίνια με γλυκάνισο και σουσάμι

 

Υλικά: 

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 700 γρ. κοτόπουλο στήθος, χωρίς κόκκαλο, ψιλοκομμένο
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, αλάτι, κόκκινο πιπέρι
  • 1 αβγό
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να φτιάξεις μους σοκολάτας χωρίς αυγά 

Εκτέλεση: 

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο σου στους 180 βαθμούς C.
  • Σε ένα τηγάνι, σοτάρεις, αρχικά το κρεμμύδι με το κοτόπουλο. Μόλις το κοτόπουλο μπει σε κατάσταση βρασμού, σβήνεις με το λευκό κρασί.
  • Ρίχνεις μέσα σιγά-σιγά τις σταφίδες, το μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Το απομακρύνεις από τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο, προσθέτεις το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος.
  • Στρώνεις το ελαφρώς λαδωμένο σου ταψί με πατσαβουριασμένα φύλλα. Πάνω στα στρωμένα φύλλα, περιχύνεις το μείγμα και από πάνω σκεπάζεις με ακόμα περισσότερα φύλλα.
  • Χτυπάς το αβγό με λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και με ένα πινελάκι “περνάς” τα πάνω φύλλα.
  • Κάνεις μικρές χαρακιές με το μαχαίρι σου και την τρυπάς σε ορισμένα σημεία, για να παίρνει αέρα.
  • Ψήνεις για περίπου 45 λεπτά στους 180 βαθμούς και απολαμβάνεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μακαρονάδα με ντοματίνια και ξινομυζήθρα

Πηγή

Home