Thumbnail

Φέτος θα φτιάξεις την μαγειρίτσα του Άκη Πετρατζίκη Φέτος θα φτιάξεις την μαγειρίτσα του Άκη Πετρατζίκη

Αν έχεις αποφασίσει να φτιάξεις εσύ την μαγειρίτσα, σου έχουμε νόστιμη συνταγή
Εάν τις προηγούμενες χρονιές έφτιαχνες ένα απλό αυγολέμονο, φέτος δοκίμασε να φτιάξεις την παραδοσιακή μαγειρίτσα.

Πιο κάτω θα βρεις τα υλικά και την εκτέλεση από τον Άκη Πετρετζίκη για να σου πετύχει σίγουρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πεντανόστιμες πατάτες Hasselback με τυρί

Υλικά:

  • 1 κιλό συκωταριά, αρνίσια
  • 2 φέτες λεμόνι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι
  • 10-15 κόκκους πιπεριού
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κλ. δεντρολίβανο
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 1 κύβο κότας
  • 1 1/2 λίτρο νερό
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μαρούλι
  • 1/4 ματσάκι άνηθο
  • 100 γρ. ρύζι γλασέ

Για το αυγολέμονο

  • ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • 2 αβγά
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπιτικό πεντανόστιμο πεϊνιρλί

 

Για το σερβίρισμα:

  • 1 κ.σ. άνηθο
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • φρέσκο κρεμμυδάκι

Εκτέλεση:

  • Τοποθέτησε την κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά να βράσει.
  • Βάζεις μέσα τη συκωταριά, τις φέτες από το λεμόνι, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, τους κόκκους από το πιπέρι και αφήνεις να βράσει για 10-15 λεπτά.
  • Αφαιρείς τον αφρό ανά διαστήματα. Σουρώνεις και πετάς το νερό.
  • Τοποθετείς την ίδια κατσαρόλα ξανά σε δυνατή φωτιά και βάζεις 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβεις το κρεμμύδι, το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και τα βάζεις στη κατσαρόλα. Προσθέτεις και το δεντρολίβανο.
  • Κόβεις τη συκωταριά σε μικρά κομμάτια, τα βάζεις στην κατσαρόλα και σοτάρεις για 8-10 λεπτά.
  • Σβήνεις με το κρασί, προσθέτεις τον κύβο, το νερό, κλείνεις το καπάκι και βράζεις σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, κόβεις τα φρέσκα κρεμμύδια σε ροδέλες, το μαρούλι και τον άνηθο σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζεις στην κατσαρόλα. Το πράσινο μέρος από τα κρεμμύδια και 1 κ.σ. από τον άνηθο τα κρατάς στην άκρη.
  • Προσθέτεις το ρύζι, κλείνεις το καπάκι και βράζεις σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά.

Για το αυγολέμονο:

  • Σε ένα μπολ βάζεις το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύεις με ένα σύρμα χειρός.
  • Βάζεις αργά 5-6 κουτάλες της σούπας από τον ζωμό της μαγειρίτσας και ανακατεύεις συνεχόμενα.
  • Μεταφέρεις το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα, ανακατεύεις για λίγα δευτερόλεπτα ανακινώντας την κατσαρόλα και αφαιρείς από τη φωτιά.
  • Προσθέτεις τον άνηθο, το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι στην κατσαρόλα και ανακατεύεις.
  • Σερβίρεις με ελαιόλαδο, άνηθο, φέτες από λεμόνι και πιπέρι.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νόστιμα μάφιν καρότου

Πηγή 

κεντρική φώτο: akispetretzikis.com/el/categories/soypes/mageiritsa

Home