Φέτος θα φτιάξεις την μαγειρίτσα του Άκη Πετρατζίκη
Πιο κάτω θα βρεις τα υλικά και την εκτέλεση από τον Άκη Πετρετζίκη για να σου πετύχει σίγουρα.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πεντανόστιμες πατάτες Hasselback με τυρί
Υλικά:
- 1 κιλό συκωταριά, αρνίσια
- 2 φέτες λεμόνι
- 2 φύλλα δάφνης
- αλάτι
- 10-15 κόκκους πιπεριού
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 κλ. δεντρολίβανο
- 50 γρ. κρασί λευκό
- 1 κύβο κότας
- 1 1/2 λίτρο νερό
- 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 μαρούλι
- 1/4 ματσάκι άνηθο
- 100 γρ. ρύζι γλασέ
Για το αυγολέμονο
- ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
- χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
- 2 αβγά
- αλάτι
- πιπέρι
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπιτικό πεντανόστιμο πεϊνιρλί
Για το σερβίρισμα:
- 1 κ.σ. άνηθο
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
- φρέσκο κρεμμυδάκι
Εκτέλεση:
- Τοποθέτησε την κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά να βράσει.
- Βάζεις μέσα τη συκωταριά, τις φέτες από το λεμόνι, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, τους κόκκους από το πιπέρι και αφήνεις να βράσει για 10-15 λεπτά.
- Αφαιρείς τον αφρό ανά διαστήματα. Σουρώνεις και πετάς το νερό.
- Τοποθετείς την ίδια κατσαρόλα ξανά σε δυνατή φωτιά και βάζεις 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβεις το κρεμμύδι, το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και τα βάζεις στη κατσαρόλα. Προσθέτεις και το δεντρολίβανο.
- Κόβεις τη συκωταριά σε μικρά κομμάτια, τα βάζεις στην κατσαρόλα και σοτάρεις για 8-10 λεπτά.
- Σβήνεις με το κρασί, προσθέτεις τον κύβο, το νερό, κλείνεις το καπάκι και βράζεις σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά.
- Στη συνέχεια, κόβεις τα φρέσκα κρεμμύδια σε ροδέλες, το μαρούλι και τον άνηθο σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζεις στην κατσαρόλα. Το πράσινο μέρος από τα κρεμμύδια και 1 κ.σ. από τον άνηθο τα κρατάς στην άκρη.
- Προσθέτεις το ρύζι, κλείνεις το καπάκι και βράζεις σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά.
Για το αυγολέμονο:
- Σε ένα μπολ βάζεις το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύεις με ένα σύρμα χειρός.
- Βάζεις αργά 5-6 κουτάλες της σούπας από τον ζωμό της μαγειρίτσας και ανακατεύεις συνεχόμενα.
- Μεταφέρεις το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα, ανακατεύεις για λίγα δευτερόλεπτα ανακινώντας την κατσαρόλα και αφαιρείς από τη φωτιά.
- Προσθέτεις τον άνηθο, το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι στην κατσαρόλα και ανακατεύεις.
- Σερβίρεις με ελαιόλαδο, άνηθο, φέτες από λεμόνι και πιπέρι.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νόστιμα μάφιν καρότου
κεντρική φώτο: akispetretzikis.com/el/categories/soypes/mageiritsa