Γιατί το Jam έχει γίνει το νέο hotspot της Λεμεσού;
Ο ιδιοκτήτης Kerrys Χρυσάνθου, μας μιλάει για το νέο ξεκίνημα της οικογενειακής επιχείρησης και μας εξηγεί πώς το Jam έγινε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα το νέο hotspot της πόλης.
-Πώς γεννήθηκε η ιδέα για τον συγκεκριμένο χώρο;
-"Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα ποιοτικό εστιατόριο με laid-back ατμόσφαιρα όπου ο κόσμος, επισκέπτες του ξενοδοχείου και περαστικοί, θα μπορούσαν να απολαύσουν καλό φαγητό οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.
Οι εμπνεύσεις μας πηγάζουν από διάφορες κουζίνες και κουλτούρες, με σημεία αναφοράς το Amsterdam και Tel Aviv αλλά κυρίως την Αυστραλία, αφού η αδερφή μου Νικόλ Αχιλλέως και εγώ έχουμε γεννηθεί και ζήσει τα παιδικά μας χρόνια εκεί.
Οι αισθητικές μας επιρροές, δεν θα μπορούσαν να μην είναι εμπνευσμένες και από τον χαρακτήρα της παλιάς πόλης. Θέλαμε να υιοθετήσουμε και να μεταδώσουμε αυτό τον χαλαρό, urban και funky παλμό που αρμόζει στην τοποθεσία εστίασής μας".
-Τι θα απολαύσει κανείς στο Jam;
-"Ξεκινώντας από το brunch, μπορεί κάποιος να απολαύσει κλασσικά πιάτα όπως αυγά benedict, κάποια signature πιάτα, πιο ιδιαίτερα, όπως το un-egg-spected το οποίο είναι με potato foam, αυγά ποσέ και τραγανό χαμ προσούττο, καθώς και πολλές άλλες υγιεινές και vegan επιλογές όπως τα bowls μας με πρωταγωνιστές τα superfoods. Το δε μενού μας για lunch και dinner είναι ο ορισμός του street food meets gourmet. Οι Executive Chef Τίμος Ζαχαράτος και Chef Μάριος Θεοφάνους, έχουν παντρέψει διεθνείς κουζίνες, γεύσεις και τεχνοτροπίες για να προσφέρουν στο κοινό ξεχωριστά πιάτα εξαιρετικής ποιότητας".
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Dalgona Coffee: Πώς να φτιάξεις ένα λαχταριστό ρόφημα με Nutella (Βίντεο)
-Τι πιστεύεις πως σας έχει κάνει να ξεχωρίσετε τόσο νωρίς;
-"Πιστεύω πως ο κόσμος έχει αγκαλιάσει το Jam τόσο θερμά λόγω της διαφορετικότητάς του. Ο κόσμος είχε ανάγκη για μια εμπειρία προσιτή αλλά ιδιαίτερη, με αυθεντικό χαρακτήρα και στα πιάτα αλλά και στην ατμόσφαιρα του περιβάλλοντος χώρου".
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Netflix: Οι 5 αγαπημένες μου σειρές, για να ξεκινήσεις αυτό το σκ (Βίντεο)
-Ποιο πιάτο σας έχει αγαπήσει ο κόσμος περισσότερο μέχρι σήμερα;
-"Βλέπουμε αρκετή ζήτηση όχι σε ένα πιάτο αλλά σε πολλά! Από το μενού του brunch o κόσμος έχει ξετρελαθεί με το Avocado Smash με τυρί σαγανάκι και το French Kiss το οποίο είναι το δικό μας take στο γνωστό French toast. Από το lunch & dinner menu, έχουν ξεχωρίσει το Saffron Risotto και το Jam burger του οποίου η γεύση κορυφώνεται με το touch του signature housemade tomato jam μας".
-Το Jam είναι μέρος ενός νέου ξενοδοχείου. Έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του το ξενοδοχείο;
-"Το Jam είναι το εστιατόριο του boutique ξενοδοχείου μας Old Port Hotel, 23 υπνοδωματίων, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του τον Ιούνιο. Και τα δύο είναι οικογενειακές επιχειρήσεις τα οποία και τρέχουμε με την αδερφή μου. Στο Jam σερβίρει καθημερινώς από τις 7π.μ το πρόγευμα των πελατών του ξενοδοχείου και μετά υποδεχόμαστε τον υπόλοιπο κόσμο από τις 10:30πμ. Η πραγματικότητα είναι πως αρχικά είχαμε ανοίξει το Jam 3 μέρες πριν το lockdown και το ξενοδοχείο 2 βδομάδες πριν και δυστυχώς ή ευτυχώς υπήρξε καθυστέρηση στο σωστό opening και τον δύο".
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Netflix: Το νέο ενδιαφέρον docuseries που αξίζει να δεις! (Bίντεο)