Thumbnail

Η αυθεντική συνταγή για Cacio e Pepe Η αυθεντική συνταγή για Cacio e Pepe

Ο σεφ Simone Zanoni αποκαλύπτει τα υλικά που θα χρειαστείς, για να ετοιμάσετε μέσα σε λίγα λεπτά την αυθεντική ιταλική συνταγή
Το σίγουρο είναι πως κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το πιάτο.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νόστιμα ατομικά τυρόψωμα

 

Υλικά:

  • 100 γραμμ. spaghetti
  • 70 γραμμ. πεκορίνο
  • 30 γραμμ. παρμεζάνα
  • 8 γραμμ. σπόροι πιπέρι
  • Αλάτι

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το σοκολατένιο κέικ ψυγείου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι απλά "κόλαση"


Εκτέλεση: 

  • Τοποθετείς σε μια κατσαρόλα νερό σε δυνατή φωτιά και το αφήνεις να βράσει. Ρίχνεις τα ζυμαρικά και τα βράζεις για 6′. Τα σουρώνεις και κρατάς στην άκρη το νερό. 
  • Με ένα γουδί θρυμματίζεις τους σπόρους πιπεριού και ρίχνεις τα 3/4 σε ένα τηγάνι. Σοτάρεις καλά και προσθέτεις δύο κουτάλες από το νερό βρασμού των ζυμαρικών. Κόβεις δύο φλούδες από το πεκορίνο και τις ρίχνεις στο τηγάνι. Τα αφήνεις σε σιγανή φωτά για 3′. Ρίχνεις μέσα στο τηγάνι τα ζυμαρικά και μια ακόμα κουτάλα από το νερό βρασμού και μαγειρεύεις για 1′. 
  • Αφαιρείς τις φλούδες του πεκορίνο και ρίχνεις το τριμμένο πεκορίνο και την παρμεζάνα. Ανακατεύεις  καλά όλα τα υλικά στο τηγάνι μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή σάλτσα, αν χρειαστεί συμπληρώνεις με λίγο νερό βρασμού. Σερβίρεις, περιχύνεις με τη σάλτσα από το τηγάνι και πασπαλίζεις με τριμμένο τυρί και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστά Brownies με μπανάνα και φυστικοβούτυρο

 

Πηγή

 

κεντρική φώτο: vogue.gr/living/cacio-e-pepe-i-aythentiki-syntagi/

Home