Thumbnail

Η δημιουργική διευθύντρια της Puma σού δίνει 4 συμβουλές καριέρας Η δημιουργική διευθύντρια της Puma σού δίνει 4 συμβουλές καριέρας

Θες να αφήσεις το στίγμα σου στη δουλειά σου; Η June Ambrose ξέρει τον τρόπο!
Η June Ambrose η στυλίστρια πίσω από μερικές από τις πιο εμβληματικές εμφανίσεις από τη Missy Elliot έως τον Jay-Z, έχει κέρδισε βραβεία για τα σχέδιά της και έφτασε στο τιμόνι του κολοσσού αθλητικών ειδών Puma, ως δημιουργική διευθύντρια του brand.

Ως leader στον τομέα της, μοιράζεται τα σημαντικότερα tips και μυστικά για όσους ξεκινούν τώρα να κτίζουν την καριέρα τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 4 έξυπνοι τρόποι για να «πετύχεις» τη δουλειά των ονείρων σου

 

Ο CEO του εαυτού σου!
«Αν και από τη φύση μου δεν είμαι κομμένη και ραμμένη για εταιρεία, όμως έμαθα πολλά για τη δημιουργική μου ελευθερία. Πρέπει να βάλεις τη δημιουργικότητά σου στον ίδιο δρόμο με το ζητούμενο της δουλειάς σου. Όταν συνειδητοποιήσεις ότι μπορεί να μην είσαι ο CEO της εταιρίας αλλά είσαι ο CEO  του εαυτού σου, θα μπορέσεις να προγραμματίσεις ανάλογα και την εξέλιξή σου. Εάν λοιπόν αποφασίσεις κάποια στιγμή να ασχοληθείς με μια δική σου επιχείρηση, είναι πολύ σημαντικό να έχεις πρόγραμμα και καθαρό πλάνο με συγκεκριμένα βήματα! Έτσι, όταν έφυγα από τον χρηματοοικονομικό κλάδο, η υπόσχεσή μου στη μητέρα μου ήταν ότι θα έχτιζα μια επιχείρηση. Είχα ένα σχέδιο. Δεν είχα σωστό και αυστηρό ‘πλάνο’, αλλά είχα σχέδιο. Πρέπει να δομήσετε την επιχείρησή σας και την επωνυμία σας για να τη διατηρήσετε και να αναπτυχθείτε.»

 

 

Εάν σου λένε ότι δεν μπορείς, δεν σημαίνει ότι έχουν και δίκιο!
«Πολλές φορές κάποιος θα σου σταθεί εμπόδιο. Για παράδειγμα δυσκολευόμουν να βρω ρούχα για τους καλλιτέχνες που να είναι ταυτόχρονα ιδιαίτερα και μοναδικά. Επιπλέον δεν μου τα έδιναν και όλες οι εταιρείες. Έτσι αποφάσισα να μη μου σταθεί αυτό εμπόδιο σε αυτό που είχα αποφασίσει να κάνω και  δημιούργησα τα δικά μου. Ήταν μια τεράστια στιγμή για μένα! Όχι μόνο σε δημιουργικό επίπεδο αλλά συνειδητοποίησα πως είχα ένα δικό μου προϊόν πλέον το οποίο έπρεπε να διαχειριστώ σωστά!»

Η περιέργειά βοηθάει
«Είμαι πολύ χαρούμενη και τυχερή που ήξερα από νωρίς με τι θέλω να ασχοληθώ. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι τόσο τυχεροί. Η μητέρα μου δεν με έκλεισε σε μια φούσκα, γεγονός που με βοήθησε να ψάχνομαι συνεχώς. Δοκίμαζα και ανακάλυπτα πράγματα για τον εαυτό μου και για τους άλλους. Πολλές φορές ο φόβος για το άγνωστο ή για την αποτυχία μάς κρατάει πίσω. Μου άρεσε να κάνω ερωτήσεις. Συνεχίζω να κάνω ερωτήσεις σαν νέο κορίτσι. Μου αρέσει να είμαι ατελής! Μου αρέσει να μαθαίνω κάτι νέο κάθε μέρα. Μου αρέσει να βρίσκομαι με ανθρώπους που είναι πιο έξυπνοι από εμένα. Νομίζω ότι είμαι άπειρα περίεργη».

 

 

Σταμάτα να βλέπεις τον εαυτό σου μέσα από τα μάτια των άλλων!
«Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς θέλεις να κάνεις, οπότε γιατί να ζορίσεις τον εαυτό σου να δημιουργήσει κάτι που οι άλλοι νομίζουν ότι σε αντιπροσωπεύει; Υπήρχε μια εποχή που οι άνθρωποι έλεγαν, «α, είναι απλώς μια στυλίστρια hip-hop, ή είναι απλώς μια μαύρη γυναίκα…», βάζοντάς με σε ένα κουτί. Είναι εύκολο να πουν αυτό που είσαι, αλλά δεν χρειάζομαι να βρεις εσύ ποια είμαι. Και αν το λάβω υπόψη μου, τότε αρχίζω να το πιστεύω. Το μυστικό είναι να μην δίνετε αυτή τη δύναμη σε κανένα. Ακριβώς επειδή το είπε κάποιος, δεν το κάνει αληθινό, ή δεν είναι ο τρόπος που βλέπω τον εαυτό μου. Πολύ συχνά, βλέπουμε τον εαυτό μας μέσα από τα μάτια των άλλων. Θέλω να δω τον εαυτό μου, μέσα από τα μάτια μου, αλλά αυτό θέλει εξάσκηση. Είναι μια συνεχής υπενθύμιση. Είναι μια συνεχής αυτοεπιβεβαίωση!»

 

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξέρεις πόσο χρόνο ξοδεύεις στο κινητό σου καθημερινά;

 

Πηγή

 

κεντρική φώτο: instagram.com

Home