Thumbnail

Η τεχνική για να φτιάχνεις τέλειο κιμά Η τεχνική για να φτιάχνεις τέλειο κιμά

Όσο μαγειρεύεις βάλε και τον Ρουβά να τραγουδά "Θα σου κάνω μακαρόνια με κιμά, για να φας"
Λατρεύεις τη μακαρονάδα με κιμά. Αλλά δεν είναι τόσο εύκολο να ετοιμάσεις τον κιμά, όσο ενδεχομένως νομίζεις. Θέλει σωστή τεχνική.

Όπως θα έχεις παρατηρήσει, όταν ανακατεύεις τον κιμά κατά τη διαδικασία του τσιγαρίσματος, "σπάει" σε κομμάτια, με αποτέλεσμα να σβολιάζει.

Μια μαμά από τη Νέα Ορλεάνη, που προφανώς είχε το ίδιο πρόβλημα βρήκε τον τρόπο να τσιγαρίζει τον κιμά ομοιόμορφα,  χωρίς να δημιουργούνται σβόλοι.Μάλιστα, μοιράστηκε το μυστικό της στην ομάδα Hunter Mums στο Facebook.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπιτικό πεντανόστιμο πεϊνιρλί

Το κόλπο είναι απλό. Αντί για ξύλινη κουτάλα, χρησιμοποιεί ένα σύρμα. Έτσι, ο κιμάς χωρίζεται σε μικρότερα κομμάτια και απλώνεται ομοιόμορφα.

 

Ωστόσο, δεν τον χτυπάει με αυτό, απλώς τον πατάει, ζυμώνοντάς τον, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το πιο οικονομικό γλυκό ψυγείου που θα λατρέψεις 

Πηγή 

Home