Thumbnail

Κέικ με κανέλα: Το ιδανικό φθινοπωρινό πρωινό Κέικ με κανέλα: Το ιδανικό φθινοπωρινό πρωινό

Θα το απολαμβάνεις όλες τις ώρες με το καφεδάκι σου
Φτιάξε το και θα μυρίσει υπέροχα όλο το σπίτι

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μους σοκολάτας με γιαούρτι

 

Υλικά:

  • 435 γραμμάρια μείγμα για κέικ
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 3/4 φλιτζανιού canola ή φυτικό έλαιο
  • 1 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη συσκευασμένη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

Γλάσο:

  • 2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1-2 κουταλάκια του γλυκού γάλα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λεμονάτες γαρίδες με τζίντζερ σε καλαμάκι

 

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 160 βαθμούς. Συνδυάζεις το μείγμα κέικ, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το λάδι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύεις μέχρι να αναμειχθούν καλά. Άφησε τα στην άκρη.
  • Συνδύασε την καστανή ζάχαρη και την κανέλα σε ξεχωριστό μπολ. Άπλωσε τη μισή ζύμη του κέικ σε μια λαδωμένη φόρμα κέικ 23 × 33 εκατοστών.
  • Πασπάλισε με τη μισή καστανή ζάχαρη και κανέλα, καλύπτοντας ολόκληρο το κέικ. Απλώνεις την υπόλοιπη ζύμη του κέικ πάνω από τη στρώση και από πάνω την υπόλοιπη ζάχαρη και κανέλα.
  • Χρησιμοποίησε ένα μαχαίρι και περίστρεψε το μείγμα στο ταψί.
  • Ψήνεις για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα.
  • Παράλληλα προετοίμασε το γλάσο συνδυάζοντας τη ζάχαρη άχνη, μία κουταλιά γάλα και βανίλια και ανακάτεψέ μέχρι να γίνει λείο. Αν είναι πολύ πηχτό, προσθέτεις λίγο ακόμη γάλα. Περιχύνεις πάνω από το ζεστό κέικ αμέσως μόλις βγει από το φούρνο. Άφησε να κρυώσει.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νιόκι με πέστο βασιλικού

 

Πηγή

 

κεντρική φώτο: unsplash.com/photos/bDAgfJ0iRWM

Home