Λαχταριστά μπισκότα με καραμέλα και σοκολάτα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νόστιμα μάφιν καρότου

 

Υλικά: 

  • 1 πακέτο μπισκότα δημητριακών
  • 1 φλ. βούτυρο σε κυβάκια
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 1/2 φλ. σταγόνες σοκολάτας
  • 1/2 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανεύκολο κέικ σοκολάτας σε μία… κούπα


Εκτέλεση: 

  • Στρώνεις ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Απλώνεις τα μπισκότα πάνω στο χαρτί με μικρή απόσταση .
  • Σε ένα κατσαρολάκι λιώνεις το βούτυρο με την ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι σε μέτρια φωτιά.
  • Ανακατεύεις πολύ προσεκτικά το μείγμα συνεχώς για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα καραμέλας.
  • Ρίχνεις γρήγορα και προσεκτικά την καραμέλα πάνω από τα μπισκότα στο ταψί και την απλώνεις με μία σπάτουλα.
  • Πασπάλισε την καραμέλα όσο είναι καυτή με τις σταγόνες σοκολάτας και μετά από δύο λεπτά που θα έχουν λιώσει, της απλώνεις ομοιόμορφα πάνω στο μπισκότο.
  • Αφήνεις τα μπισκότα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου (περίπου 7 – 8 λεπτά).
  • Πασπαλίζεις με λίγο αμύγδαλο και σερβίρεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπιτικό πεντανόστιμο πεϊνιρλί

 

Πηγή


 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ