Light πάβλοβα
Με μόνο 288 θερμίδες σε κάθε μερίδα θα γίνει το αγαπημένο σου γλυκό
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτή η συνταγή για ντάκος cheesecake θα σε ξετρελάνει
Υλικά:
- 3 ασπράδια από μεγάλα αβγά
- 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 1 κουτ. του γλυκού άνθος αραβοσίτου
- 1 κουτ. του γλυκού ξίδι
- 1 κουτ. του γλυκού βανίλια
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1 κουτ. της σούπας ζάχαρη άχνη
- 3 ακτινίδια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκα σμέουρα
- Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
- Προθερμάνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C. Στρώνεις μια βάση από σιλικόνη ή λαδόκολλα ελαφρώς βουτυρωμένη σε ένα ταψί 20 εκατοστών
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς τα ασπράδια να αρχίσουν να σφίγγουν. Προσθέτεις σιγά, σιγά τη ζάχαρη χτυπώντας συνεχώς το μείγμα μέχρι να αρχίσει να στέκεται
- Συμπληρώνεις το άνθος αραβοσίτου, το ξίδι και τη βανίλια και συνέχισε το χτύπημα μέχρι να ασπρίσει και να σφίξει τελείως η μαρέγκα σου.
- Απλώνεις την μαρέγκα σε ένα στρογγυλό ταψάκι 20 εκατοστών. Ψήνεις στο φούρνο για 5 λεπτά, σβήνεις το φούρνο και αφήνεις την Πάβλοβα να κρυώσει χωρίς να ανοίξεις τον φούρνο για μία ώρα
- Αφαιρείς από τον φούρνο και τούμπαρε το ταψάκι σε μια επιφάνεια εργασίας. Ξεκολλάς τη λαδόκολλα από τον πάτο και βάζεις τη μαρέγκα σε μια μεγάλη πιατέλα
- Σε ένα μπολ, χτυπάς την κρέμα γάλακτος να πήξει και προσθέτεις την ζάχαρη άχνη να γίνει μια απαλή σαντιγί
- Απλώνεις τη σαντιγί επάνω από τη μαρέγκα και στόλισε με το ακτινίδιο και τα σμέουρα. Ραντίζεις με την ζάχαρη άχνη και απολαμβάνεις.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτό το σνακ θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι