Light πάβλοβα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτή η συνταγή για ντάκος cheesecake θα σε ξετρελάνει


Υλικά:

  • 3 ασπράδια από μεγάλα αβγά
  • 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1 κουτ. του γλυκού άνθος αραβοσίτου
  • 1 κουτ. του γλυκού ξίδι
  • 1 κουτ. του γλυκού βανίλια
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 3 ακτινίδια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκα σμέουρα
  • Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα


Εκτέλεση: 

  • Προθερμάνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C. Στρώνεις μια βάση από σιλικόνη ή λαδόκολλα ελαφρώς βουτυρωμένη σε ένα ταψί 20 εκατοστών
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς τα ασπράδια να αρχίσουν να σφίγγουν. Προσθέτεις σιγά, σιγά τη ζάχαρη χτυπώντας συνεχώς το μείγμα μέχρι να αρχίσει να στέκεται
  • Συμπληρώνεις το άνθος αραβοσίτου, το ξίδι και τη βανίλια και συνέχισε το χτύπημα μέχρι να ασπρίσει και να σφίξει τελείως η μαρέγκα σου.
  • Απλώνεις την μαρέγκα σε ένα στρογγυλό ταψάκι 20 εκατοστών. Ψήνεις στο φούρνο για 5 λεπτά, σβήνεις το φούρνο και αφήνεις την Πάβλοβα να κρυώσει χωρίς να ανοίξεις τον φούρνο για μία ώρα
  • Αφαιρείς  από τον φούρνο και τούμπαρε το ταψάκι σε μια επιφάνεια εργασίας. Ξεκολλάς τη λαδόκολλα από τον πάτο και βάζεις τη μαρέγκα σε μια μεγάλη πιατέλα
  • Σε ένα μπολ, χτυπάς την κρέμα γάλακτος να πήξει και προσθέτεις την ζάχαρη άχνη να γίνει μια απαλή σαντιγί
  • Απλώνεις τη σαντιγί επάνω από τη μαρέγκα και στόλισε με το ακτινίδιο και τα σμέουρα. Ραντίζεις με την ζάχαρη άχνη και απολαμβάνεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτό το σνακ θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

 

Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ