Μους σοκολάτας με 3 υλικά και χωρίς γλουτένη

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Pancakes βρώμης με μπανάνα

 

Υλικά:

  • 165 γρ. μαύρη σοκολάτα 70%
  • 6 μεγάλα αβγά, με χωρισμένους τους κρόκους από τα ασπράδια
  • 1 κ.σ. cocoa nibs

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστά μπισκότα με καραμέλα και σοκολάτα

 

Εκτέλεση:

  • Λιώσε τη σοκολάτα και τα cocoa nibs σε μπεν μαρί βάζοντάς τα σε μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και άφησέ τα να κρυώσουν.
  • Ανάμειξε τη λιωμένη κρύα σοκολάτα και τους κρόκους μέχρι να ενοποιηθούν (μην ανακατέψεις υπερβολικά, γιατί θα γίνει πολύ σφιχτό το μείγμα).
  • Σε γυάλινο μπολ χτύπησε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν και μετά ανάμειξέ τα απαλά στο μείγμα της σοκολάτας.
  • Με ένα κουτάλι ή ένα κορνέ μοίρασε το μείγμα σε 6 ποτήρια σερβιρίσματος και πάγωσέ τα στο ψυγείο για 4 ώρες.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δροσιστική μους φράουλα

 

κεντρική φώτο: pexels.com/photo/close-up-photo-of-chocolate-mousse-3026810/

 

Πηγή 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ