Μους σοκολάτας με 3 υλικά και χωρίς γλουτένη
Έχει ελάχιστες θερμίδες για να απολαμβάνεις χωρίς ενοχές.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Pancakes βρώμης με μπανάνα
Υλικά:
- 165 γρ. μαύρη σοκολάτα 70%
- 6 μεγάλα αβγά, με χωρισμένους τους κρόκους από τα ασπράδια
- 1 κ.σ. cocoa nibs
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστά μπισκότα με καραμέλα και σοκολάτα
Εκτέλεση:
- Λιώσε τη σοκολάτα και τα cocoa nibs σε μπεν μαρί βάζοντάς τα σε μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και άφησέ τα να κρυώσουν.
- Ανάμειξε τη λιωμένη κρύα σοκολάτα και τους κρόκους μέχρι να ενοποιηθούν (μην ανακατέψεις υπερβολικά, γιατί θα γίνει πολύ σφιχτό το μείγμα).
- Σε γυάλινο μπολ χτύπησε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν και μετά ανάμειξέ τα απαλά στο μείγμα της σοκολάτας.
- Με ένα κουτάλι ή ένα κορνέ μοίρασε το μείγμα σε 6 ποτήρια σερβιρίσματος και πάγωσέ τα στο ψυγείο για 4 ώρες.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δροσιστική μους φράουλα
κεντρική φώτο: pexels.com/photo/close-up-photo-of-chocolate-mousse-3026810/