Νηστίσιμο, θεϊκό σοκολατένιο κέικ
Φτιάξε το και θα έχεις το τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ σου, όλη την εβδομάδα
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπιτικό πεντανόστιμο πεϊνιρλί
Υλικά:
- 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. baking soda
- 6 κ.γ. σκόνη κακάο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 3 κ.σ. λευκό ξίδι
- 2 βανίλιες ή 2 κ.σ. εκχύλισμα φυσικής βανίλιας
- 3/4 του φλιτζανιού ηλιέλαιο
- 2 φλιτζάνια κρύο νερό
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
- 200 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
- 2 κ.σ. ηλιέλαιο
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πεντανόστιμες πατάτες Hasselback με τυρί
Εκτέλεση:
- Κοσκίνισε το αλεύρι και ανάμειξε με την baking soda, το κακάο σε σκόνη και το αλάτι σε ένα μπολ
- Σε άλλο μπολ ανακάτεψε τη ζάχαρη, το ξίδι, τη βανίλια και το λάδι μαζί με το νερό. Χτύπησε με ένα σίρμα να λιώσει η ζάχαρη και να αναμειχθούν τα υγρά υλικά
- Στη συνέχεια πρόσθεσε λίγο, λίγο το αλεύρι στο μπολ με τα υγρά υλικά ανακατεύοντας καλά μέχρι να πάρεις μια ομοιόμορφη ζύμη. Στο τέλος πρόσθεσε και τα ψιλοκομμένα καρύδια
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC και λάδωσε ελαφρά μια φόρμα για cupcakes. Η ζύμη αυτή θα σου δώσει περίπου 24 μετρίου μεγέθους cupcakes
- Ρίξε την ζύμη να γεμίσεις τα ¾ του κάθε cupcake και με μια σπάτουλα διόρθωσε την επιφάνεια για να έχεις πιο ομοιόμορφο ψήσιμο
- Ψήσε για περίπου 20′ λεπτά και βγάλε από το φούρνο. Αφού κρυώσουν ελαφρά ξεφόρμαρε και άφησε να κρυώσουν καλά07Στο μεταξύ βάλε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί με ελάχιστο ηλιέλαιο και αφού λιώσει άλειψε την επιφάνεια κάθε κομματιού
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αφράτο κέικ με γιαούρτι
κεντρική φώτο: unsplash.com/photos/ScyWQb2gaOg