Νόστιμα ατομικά τυρόψωμα
Ό,τι καλύτερο έχεις δοκιμάσει ποτέ, είναι αυτή η συνταγή!
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το σοκολατένιο κέικ ψυγείου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι απλά "κόλαση"
Υλικά:
- 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 150 γρ. mozzarella
- 150 γρ. παρμεζάνα
- 100 γρ. φέτα τριμμένη
- 2 κουτ. της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστά Brownies με μπανάνα και φυστικοβούτυρο
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και λίγο νερό. Φοράς τα γάντια σου και αρχίζεις να ανακατεύεις πολύ καλά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
- Σκεπάζεις το μπολ με μία πετσέτα ή ζελατίνα και το αφήνεις στην άκρη για μία ώρα.
- Μόλις περάσει η ώρα, προσθέτεις τα υπόλοιπα συστατικά. Ανακατεύεις πολύ καλά και αρχίζεις να πλάθεις μικρές μπαλίτσες.
- Τοποθετείς τις μπαλίτσες σε ένα αντικολλητικό χαρτί, ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο.
- Τις αφήνεις στην άκρη για 20 λεπτά.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για περίπου 25 – 30 λεπτά.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Πειραγμένα” Pancakes… πατάτας!
κεντρική φώτο: tlife.gr/syntages/artoskeyasmata/syntagi-gia-mikra-tyropsoma/1190556/